Вандали посегнаха на централата на "Републиканци за България"

  • 30 януари 2021 15:58

  • 2284
  • 24
Вандали посегнаха на централата на "Републиканци за България"
© Републиканци за България

Днес в тъмните часове на денонощието е извършено вандалско посегателство върху централата на ПП "Републиканци за България", съобщиха от пресцентъра на партията.

При пристигането си на работа служителите на партията откриват, че витрината на партийния офис е облепена с транспаранти, които отправят критики срещу евроатлантическото членство на страната, а анонимните извършители призовават за излизането на България от структурите на НАТО и ЕС.

"Определяме тази провокация като атака срещу нашите ценности. Срещу последователната евроатлантическа позиция на партията и усилията ни за ограничаването на руското влияние в България. Случайно или не, вандалската проява е извършена само няколко дни след протеста ни пред руското посолство, където изразихме подкрепата си за опозиционера Алексей Навални и отправихме призив за неговото освобождаване. Този отчаян акт ни показва, че сме на прав път. Ще продължим да отстояваме евроатлантическите ценности в България и да се противопоставяме на неизгодните руски енергийни проекти", заявяват от "Републиканци за България".

В Хасково избраха общинско ръководство на ПП "Републиканци за България"

"Този срамен акт има отношение и към свободата на словото. Ние сме демократична партия, която уважава правото на всеки да изкаже своята политическа позиция. Защитаваме свободата на словото и сме убедени, че тя е сред основните ценности на евроатлантическото пространство, към което принадлежим. Зачитаме правото на различно мнение, но настояваме то да бъде изразявано по подходящ начин – не по тъмна доба и анонимно, а публично в открит и честен дебат, подплaтен с факти и аргументи. В този смисъл посегателството върху партийната ни централа не е израз на свободно изразяване. Напротив, то е опит да бъдем заглушени", посочват още от партията.

Последвайте канала на

Novini.bg
2284 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2021.01.30 | 16:13

1
Кои са па тея Мексиканци за България не съм ги чувал па и партиици вече.

2021.01.30 | 16:23

2
Цецо боко щете тормози,така ще печелиш повече гласове.

2021.01.30 | 16:28

3
Правят си реклама, те са си разбили витрината.
Симба

2021.01.30 | 16:48

9
Те са вече забелязани. Поеха сумати инициативи в помощ на хората в различни градове, които бяха забравени от сегашното управление. Съмнявам се да правят цигански номера като тези на ГЕРБ. По начина им на мислене и идеите им си личи, че нямат нищо общо с манталитета на другите партии.

2021.01.30 | 16:36

6
Сами си го правят, иначе кой ще ги забележи
Мари

2021.01.30 | 16:32

4
Сега си пролича колко ниско могат да паднат противниците ви. Щом да започнат с вандалски прояви вместо да спечелят интелектуалната война. На нас ни трябват интелигентни хора в политиката на власт а не някакви махленски разбойници.
Broma

2021.01.30 | 16:33

5
На някого явно не му харесва, че Цветанов здраво напредва...
Жан

2021.01.30 | 16:37

7
В безсилието си и от страх постъпват така.
Макалали

2021.01.30 | 16:43

8
Явно Бойко иска да изглежда все едно народа не ви харесва и потрошават офиса, обаче за това няма причина понеже партията е съвсем нова и няма за какви гафове да се хванат, че чак да трошат офиси. Единственото което може да хейтят (неоправдано) е Цветанов, но по тази логика трябваше да са потрошили и сумати офиси на ГЕРБ ( понеже там определено има за какво да се хванеш). Та логическото мислене води до извода, че някой нарочно е поръчал това "покушение". Ако се замислим още малко може да открием и кой има мотиви, изобщо не е трудно даже. Примерно коя партия хванахте да злоупотребява с ваксините в Банско. Кой искаше да ви попречи да вкарате гласуването по пощите с цел даване глас на сънародниците ни в чужбина. Партията която е виновна според мен, носи много хубаво име, но го петни с незаконните си дейности... ГЕРБ.
Армагедон

2021.01.30 | 16:54

10
Няма да се изненадам, тиквата си пада по мръсната игра, защото няма IQ-то да води интелектуална война. също така забелязах как всички от герб и други пионки на Бойко взеха да нападат г-н Цветанов след като си отвори устата за някои неща. Така, че герб определено имат мотиви (както ти се изрази много правилно)да съботират Републиканците.
Еврогей

2021.01.30 | 16:58

11
Определям тази АТАКА срещу нашите ЦЕННОСТИ ????????? Кои ценности ? На евреина ционист СОРОС ??? Да ти пикая на ценностите . Вашите менте ценности нямат нищо общо с ценностите на България
Ивелина

2021.01.30 | 17:01

12
Ужасна проява на вандализъм. Не е коректно и правилно това, да не говорим, че е незаконно. Четох коментарите и видях хората да казват, че вие сами сте си го потрошили за да привлечете внимание, което според мен е пълна простотия. Това го качват на същите места където качват и вашите дейности като борбата с рекета, спасяването на горите от изсичане и т.н. Като се замисля май тези коментари са написани от злонамерени към вас хора, които може би и получават заплащане за това от някоя партийка. Не се подавайте на такива видове заплахи и атаки срещу вас. Така те самите показват кой е по достоен да поеме управлението.
Насранци за България

2021.01.30 | 17:07

13
Сигурно са търсели тоалетна хартия в офиса!

Добави коментар

Водещи новини