ГЕРБ в декларация: Да се мисли за възстановяване на икономиката

  • 29 януари 2021 12:40

  • 610
  • 2
ГЕРБ в декларация: Да се мисли за възстановяване на икономиката
© Булфото (архив)

В България и в момента виждаме стриктно спазване на най-либералните мерки във връзка с коронакризата, надявам се с дружни усилия тенденцията на намаляване заболеваемостта и заетостта на болниците да се запази. Да се мисли за възстановяване на икономиката и средствата, които трябва да достигнат до българския бизнес, да бъдат максимално бързо разплатени. Така с декларация, прочетена от Александър Иванов, ГЕРБ отговори на декларацията по-рано на левицата.

Социалистите отчетоха провал в социалната сфера и основните приоритети на правителството.

Борисов: Защо търсим начин, по който да избухне пак пандемията и да затворим всичко?

Трийсет и няколко години след управлението на БСП "гладната зима" трябва да бъде припомнена, хората се редяха за стоки от първа необходимост през `91 г., пенсионерите получаваха пенсии от три долара, заплатите бяха по пет-шест долара, посочи Иванов.

През последните десет години се осветли икономиката, намали се контрабандата на цигари и акцизни стоки от 35 на три на сто, изтъкна свършеното от ГЕРБ депутатът. Това, на свой ред, е позволило да влязат средства в държавния бюджет за пенсии, за здравната и социалната политика, за плавно повишаване на възнагражденията на работещите и на пенсиите.

Събраните приходи многократно надвишават тези през началото на първия мандат на Борисов, което говори за изсветлвялането на икономиката, запушването на "дупките" от милиарди левове, подчерта Александър Иванов. И добави към постиженията изграждането на над 400 км магистрали през последните десет години.

БХРА: Изплащат всички компенсации на бизнеса до края на януари

По отношение на социалната политика той беше категоричен, че третото правителство на Бойко Борисов е направило повече от всички правителства на БСП досега за работещите и пенсионерите.

Депутатът отбеляза още, че последните няколко месеца се изплащат по 50 лв. допълнително на пенсионерите и има осигурени средства да ги получават до края на ковид кризата.

По 50 лева добавка за пенсионерите и през април

Не може да оставим на заден план и заплатите на учителите, чиито доходи бяха увеличени двойно в края на този мандат, изброи Иванов. Освен това, на полицаите се изплащат всички средства от началото на пандемията, с 600 лв от началото на годината са увеличени възнагражденията на лекарите, не пропусна той.

Всичко това е благодарение на новите инвестиции с висока добавена стойност и запушените "дупки", обобщават от ГЕРБ. От партията обърнаха внимание и на ниската безработица у нас, на социалното подпомагане и интеграция, където е имало двойно увеличение на средствата за хората в затруднено положение.

Здравната вноска за безработните вече е 26 лева месечно

Бизнесът и работещите бяха подпомогнати до момента с над 2 млрд лв.,търсят се още средства, трябва да запазим работещите в България, да не се връщаме към управлението на БСП, когато хората бягаха зад граница, призовават от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
610 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Капиталист

2021.01.29 | 12:54

2
Абе какво възстановяване. само луд може да си мисли че има връщане назад. Нещата минаха червената линия отдавна. Няма възможност да се върне повече и това ще се види до края на годината

2021.01.29 | 12:48

1
ГЕРБ БКП да ти мисли за икономика или социална политика е все едно дявола да ти обещае хубав живот в Ада

Добави коментар

Водещи новини