Христо Казанджиев: Хидроенергийният потенциал на България не е оползотворен

  • 28 януари 2021 21:26

  • 557
  • 4
Христо Казанджиев: Хидроенергийният потенциал на България не е оползотворен
©

Това е първото ми и последно участие в политически проект и основната причина да се включа активно е фактът, че Републиканци за България възприеха много добре нашите идеи за реформи в сферата на енергетиката и подземните природни богатства. Това каза енергийният експерт и координатор на сектор „Енергетика“ в Републиканци за България Христо Казанджиев в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“.

Казанджиев коментира изграждането на „Турски поток“ и факта, че въпреки че един газопровод с огромен капацитет минава през Северозападна България, за газификация на общините в този регион изобщо не се говори.

„България направи всичко възможно да достави газ на Сърбия, но не и да захрани с природен газ собствените си общини в един регион, който е известен с проблемите, свързани с икономиката и развитието си“, уточни Христо Казанджиев.

„Видимо нищо не се прави, освен да се декларира включването на проекти по една и друга причина, те не се реализират или се реализират и губят смисъл - например системната връзка Стара Загора – Комотини стана историческа. Терминалът за втечнен природен газ срещу Александруполис също. Всичко това трябва да се ускори и в този момент не виждам политическа воля да се реализират онези проекти, които са в интерес на българската енергетика и на най-вече в интерес на българските потребители“, допълни Казанджиев.

„Развитието на пазара, диверсификацията на доставките автоматично води до конкурентни цени на природния газ, нещо което вече се случи, но не в такъв мащаб както беше предвидено“, категоричен е експертът.

Той изрази съжаление, че някои идеи, които са част от класическа дясна политика, не са били възприети от някои десни партии.

Казанджиев разказа за част от акцентите, които влизат в политическата програма в сектор „Енергетика“ на ПП „Републиканци за България“.

Последвайте канала на

Novini.bg
557 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Juli

2021.01.29 | 15:45

4
Да вземат да се вслушат управниците малко.
Лаврентий

2021.01.29 | 07:35

3
Този човек говори много хубави и правилни неща но ако на 4.4.21 не отидем да гласуваме нищо няма да се промени
Мария

2021.01.28 | 22:59

2
Кефи ме този човек. И ако наистина се хванат, стигнат до единомислие и не гледат личните си интереси, тези в парламента, могат да сторят добро на народа!
Stan

2021.01.28 | 22:08

1
Г-н Казанджиев е известен с активността си експерт. Добре е, че Републиканци са успели да го привлекат.

Добави коментар

Водещи новини