Зорница Русинова: Необходим е анализ дали мерките дават резултат

  • 28 януари 2021 14:21

  • 277
  • 0
Зорница Русинова: Необходим е анализ дали мерките дават резултат
© Зорница Русинова, фейсбук

Икономическият съвет е на практика един граждански съвет, защото в него са представени всички групи работници и работодатели през синдикатите, има и групи на гражданското общество в сферата на екологията и земеделието. Това каза пред БНР Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за, председател на Икономическия и социален съвет за ролята на новосъздадения държавен орган в помощ на засегнатите бизнеси.

„Когато говорим за икономическите мерки, за възстановяване на икономическия живот и доходите на хората – планът на държавата ще е доста по-дълъг. И тук е мястото на Икономическия съвет – гражданския контрол върху това, което престои да се направи. Информацията ще се предоставя на гражданите", коментира тя.

И добави, че последната година мерките се променят, за коете необходимо да се направи един анализ как те действат.

"В анализа трябва да видим и дали мерките достигат бързо при хората. От тук насетне е добре да мислим за дигитализация – това е един от проблемите в икономиката – това е ключов момент – доколко хората имат дигитални умения, друг ключов момент е съдбата на младите хора.Те трябва по-активно да се включват в местния бизнес с помоща на държавата", смята Русинова.

МВФ посочи основния риск за икономическата и финансовата стабилност в света

"Друга наша цел е защита на европейските средства, да има и по-силно участие на Съвета, когато се изработват националните позиции по различни европейски регламенти - още повече, че предстоят преговорите по единната минимална работна заплата, преговорите по финансовия пакет за прехода към зелена икономика", допълни Русинова.

Последвайте канала на

Novini.bg
277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини