Каракачанов ще присъства на тържествения ритуал по полагане на военна клетва

  • 28 януари 2021 12:48

  • 288
  • 0
Каракачанов ще присъства на тържествения ритуал по полагане на военна клетва
© Булфото, архив

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ще присъства на тържествения ритуал по полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи в състава на 61-а Стрямска механизирана бригада, съобщиха от пресцентъра на ресорното министерство.

Ритуалът ще се състои утре на площад "Васил Левски" в Карлово. Клетва за вярност пред народ и Родина ще дадат пет роти или общо над 130 военнослужещи /от над 150 новоназначени в бригадата/.

Тържественото слово на ритуала ще произнесе командирът на бригадата бригаден генерал Деян Дешков, а новоназначените ще бъдат поздравени от министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. Молебен за здраве и благоденствие на всички военнослужещи в бригадата и техните семейства ще бъде отслужен от свещеници от епархията.

Военното обучение се връща в училищата

В 61-ва Стрямска механизирана бригада е в ход подготовката за участие в международна мисия, в няколко големи учения и полеви лагери през 2021 г., информират от МО. Най-големите учения с участието на военнослужещи от формированието са батальонно тактическо учение с бойна стрелба Balkan Sentinel /на учебния полигон "Ново село"/ и тактическото учение с бойни стрелби "Шабла", където участва зенитно-ракетният дивизион. Сред задачите през тази година са сертифициране и изпращане на рота за охрана за участие в международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане "Решителна подкрепа" в Афганистан /от формированията на бригадата/, сертификации на щаба на бригадата съвместно с щабен батальон и на 2-ри механизиран батальон /на полигона "Корен"/.

Във формированието през последните три години броят на освободените от военна служба войници намалява всяка следваща година, а на назначените след конкурс се увеличава, посочват от военното ведомство. При направените два конкурса през миналата година са назначени общо 197 военнослужещи. През февруари 2021 г. предстои нов конкурс за попълване на вакантни войнишки длъжности.

Последвайте канала на

Novini.bg
288 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини