Първан Симеонов: Увеличила се е тревогата за бъдещето

  • 28 януари 2021 12:37

  • 285
  • 0
Първан Симеонов: Увеличила се е тревогата за бъдещето
© Булфото, архив

Общо взето ситуацията се осъзнава като тревожна, но онова, което тревожи хората, според данните е самото затваряне на бизнеса, а не толкова здравето. Това каза в „Преди всички“ по БНР Първан Симеонов за новото мащабно социологическо проучване на "Галъп"- „Covid-19 - а сега накъде?“

„Тревогата дойде с първото затваряне и нарасна с второто затваряне, защото има една непредвидимост. В момента, в който се казваше  - „Нека да изчакаме, ще има ли скок – а скок няма“ – е съвсем нормално да има и протести като вчерашния. Хората искат да има яснота, да има критерии кога се затваря или отваря бизнесът", коментира политологът.

"Когато става дума за икономиката и личното материално състояние, данните в България са умерено неприятни, защото ние някак си минаваме между капките, с немалка доза късмет, разбира се, съзнавам колко е тежка болестта и колко хора загубиха живота си, но и безработицата не скочи. Въпросът е, че хората не знаят как ще продължат занапред в бъдещето – тази тревога се е увеличила", заяви още той.

По думите му ситуацията е леко взривоопасна. 

Проф. Асен Балтов: Да бъдем предпазливи, за да не се удавим накрая на Дунава?

"Тревогата за здравето може да се отрази на избирателната активност, а тревогата за джоба ще се отрази като негативен вот за текущата власт", прогнозира Симеонов.

Според Първан Симеонов все още не е изследвано това, че има хора, които работейки от вкъщи, всъщност тази ситуация ги удовлетворява, защото им е по-удобно и по-изгодно чисто икономически, но пък се притъпява чувството за свобода - да инвестираш, да се развиваш.

Последвайте канала на

Novini.bg
285 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини