Ангел Джамбазки в Европарламента брани традиционните семейни ценности

27 януари 2021 15:56

Ангел Джамбазки в Европарламента брани традиционните семейни ценности
© Булфото
400 2

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти и председател на делегацията на ВМРО-БНД в Европейския парламент Ангел Джамбазки призова ЕК и своите колеги да прекратят обсъждането на въпроса с т.нар.„свободни от ЛГБТИ зони“в Полша. В свое изказване в Комисията по петиции, в която е заместник, Джамбазки обяви, че такива зони не съществуват и обратното твърдение е лъжа, изфабрикувана от ЛГБТИ активисти. Евродепутатът посочи, че Европейският парламент трябва също така да спре да осъжда полското правителство на основата на лъжа. Това съобщават от пресцентъра на ВМРО.

Джамбазки информира, че самите активисти са поставили фалшиви табели, на които пише „свободни от ЛГБТИ зони“, а те са приети за истински от евродепутатите и немалка част от обществото. Той сравни тази кампания с произведението на Джордж Оруел „1984“.

Тази кампания много ми прилича на кампания на Министерство на истината. Много ми прилича на Новговор, където истината е лъжа. Всичко това се прави от заинтересованите, много активни групи, които нападат полското правителство, защото не харесват неговата политика, която насърчава семейството между мъж и жена и техните деца, посочи той пред комисията.

Ангел Джамбазки напомни, че всяка една държавачлен на ЕС има суверенитет на вътрешното си законодателство по отношение на семейството и че в държавите в Централна и Източна Европаразбирането за семейството, заложено в техните основни закони, се основава на съюз между жена, мъж и техните деца. Така е конкретно и в България.

Нека не позволяваме идеологията, политическите пристрастия, омразата към традиционното семейство да се превръщат в лов на вещици и в преследване на правителства, които просто не харесват някому. Така, както ние не казваме на никого какво да бъде семейството в Холандия или в Швеция, например, моля Вибъдете така добри да проявите уважение към нашите разбирания за семейство, призова Джамбазки.

Питат малките ученици за "другия пол", ВМРО скочиха

Българският европредставител изрази притеснението си за това в какво се превръща ЕП, след като обсъжда една кампания, която е брутална подмяна на истината.

Нали не искате да налагате едни права за сметка на други. Нали не искаме едни убеждения да имат по-голяма тежест от други. Нали не искаме правителствата да бъдат държани отговорни, заради действията на активисти, които създават фалшиви новини. А нали не искаме ЕП и ЕС да се превръщат в инструмент за налагане на идеологии или на пропаганди. Нали трябва да уважаваме убежденията и разбиранията на всички европейски граждани, заяви още Джамбазки.

Пред колегите си той поясни, че върховенството на закона представлява бързо, независимо и справедливо правосъдие, основано на закона. А когато законът постановява, че бракът в една държава е между мъж и жена, върховенството на закона означава да защитиш тази формулировка. Върховенството на законане е политика, която ще налага промени в семейството. И това не може да бъде финансирано с европейски средства.

Novini.bg
400 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
следващия път

2021.01.27 | 18:56

140391
нека просто попита евродепутатите какви са родителите им - майка и баща или родител-1 и родител-2...
...

2021.01.27 | 19:00

140393
и как един ден ще обясняват на децата си какво означават изразите "майчин език" и "бащина земя"!

Добави коментар