Ето какво ще обсъждат депутатите тази седмица

26 януари 2021 18:45

Ето какво ще обсъждат депутатите тази седмица
© Novini.bg
528 2

Изборът на генерален директор на Българската телеграфна агенция /БТА/ е първа точка в проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Утре се предвижда парламентът да гласува по азбучен ред предложените двама кандидати - Ивайло Данаилов, издигнат от "БСП за България", и Кирил Вълчев, номиниран от ГЕРБ. За избран ще се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

В четвъртък се предвижда депутатите да започнат работа с първото четене на промени в Закона за лечебните заведения, а след това да разгледат на второ четене измененията в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, свързани с начина, по който ще гласуват поставените под карантина избиратели.

Премиерът възложи задача на здравния министър относно разхлабването на мерките

Първа точка в петък е второто четене на измененията в Наказателно-процесуалния кодекс, които предвиждат създаване на нова фигура на разследващ прокурор, който да разследва действията на главния прокурор.

В проектопрограмата на депутатите за тази седмица е второто четене на изменения в Закона за железопътния транспорт и в Закона за устройство на територията, както и първото четене на Законопроект за предоставяне на цифрово съдържание и цифрови услуги и за продажба на стоки и на изменения в Закона за частната охранителна дейност.

В четвъртък се предвижда депутатите да разгледат на първо четене изменения в Закона за управление на отпадъците и в Закона за енергийната ефективност, а в петък - в Закона за концесиите. След приключване на законодателната част от заседанието в последния работен ден от седмицата е предвиден парламентарен контрол.

Novini.bg
528 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.01.26 | 21:10

2
Кво ли ще обсъждат хора без мозък водени от ТИКВА и ПКП.

2021.01.26 | 19:10

1
ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!!

Добави коментар

Водещи новини