Цвета Караянчева откри първата пленарна сесия на новосформирания Икономически и социален съвет

  • 25 януари 2021 15:55

  • 438
  • 1
Цвета Караянчева откри първата пленарна сесия на новосформирания Икономически и социален съвет
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на откри първата пленарна сесия на новосформирания Икономически и социален съвет (ИСС).

Заседанието се състоя дистанционно и в него участваха също вицепремиерът Томислав Дончев, еврокомисарят по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел и  еврокомисарят по работни места и социални права Никола Шмит.

Пред всички Вас стои нелеката задача да бъдете връзката между гражданското общество и държавната власт  по въпросите, свързани с икономическото и социалното развитие на страната, отбеляза Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на в изказването си. Тя подчерта, че българският ИСС вече 17 години изпълнява успешно консултативните си функции, а голяма част от неговите членове и преди са участвали в дейността му, изработвали са становища, резолюции и анализи. Има и нови членове на съвета, които вярвам, че с личната си експертиза и с тази на организациите, които представляват, ще допринесат за успешната му работа, посочи председателят на парламента.

Караянчева ще поздрави членовете на Икономическия и социален съвет на тяхната първа пленарна сесия

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на заяви, че в ИСС има много широко представителство на организираното гражданско общество. Сред членовете му са представители не само на най-големите работодателски и синдикални организации, но и на кооперации, на екологични организации, на занаятчии, на селскостопанските производители, на потребителите, на хората с увреждания, на организации, подпомагащи социално слабите хора и още много други, добави тя.

Председателят на Народното събрание подчерта, че най-важното качество, което отличава ИСС от други институции, е неговият разностранен експертен потенциал и тясната връзка с гражданите. Позициите на ИСС по основни икономически и социални въпроси са изключително важни за дейността на законодателната власт, защото именно връзката между гражданите и законодателната власт е същността на демократичния процес, посочи Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. По думите й това е причината позициите, които ИСС изразява и отстоява да са сред най-верните корективи за народните представители. За всеки от Вас и за ИСС е важно да изпълните своя дълг към обществото, да постигнете общо съгласие, когато приемате и отстоявате своите позиции, да се водите от принципите на солидарност и равнопоставеност, да си поставите цели, които да допринасят за благосъстоянието на хората, добави председателят на парламента.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изрази увереност, че бъдещата дейност на ИСС ще бъде още по-ясно публично изразена и ще даде нов тласък в справедливото и успешно управление на страната. Тя пожела на новия председател умело да ръководи тази гражданска институция, която има своя отчетлива роля в европейския път на страната ни, а на новия ИСС - с достойнство и упоритост да отстоява интересите на българските граждани. Следвайте своя основен принцип - съгласие и единство за доброто на България, призова председателят на Народното събрание.

Зорница Русинова: Нуждаем се от обединяване, за да излезем заедно от кризата

При откриването на пленарната сесия председателят на ИСС Зорница Русинова изрази благодарност за гласуваното й доверие и подчерта, че за нея сега ИСС би могъл да има съвсем различна роля в обществото ни. Надявам се скоро ние да успеем да се справим със здравния проблем, но икономическите и социалните последици от него ще бъдат голямо предизвикателство и през тази, и през следващата година, отбеляза Зорница Русинова. Искрено вярвам, че с активната ни работа като ИСС ние можем да имаме реален принос в полза на хората при възстановяване на икономиката на страната, при възстановяване на доходите и за наваксване в развитието на страната ни, посочи тя. Надявам се с работата си да покажем, че сме гражданския парламент, да имаме принос във всяка една от темите, които са не само важни в национален контекст, но и в европейската програма на България, добави новият председател на ИСС.

Учредителната сесия на новия мандат на ИСС ще избере заместник-председатели на съвета и ще обсъди приоритетите в работата му, съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

Последвайте канала на

Novini.bg
438 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Смях

2021.01.26 | 10:54

1
Ако тая ще ръководи съвета- мани, мани...страхотия!

Добави коментар

Водещи новини