Борисов иска премахване на боклуците "един път завинаги"

  • 24 януари 2021 09:15

  • 8645
  • 154
© МС

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отиде рано тази сутрин в Министерството на околната среда и водите. Там го посрещна ресорният министър Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и

Министър-председателят бе разведен из залите, които показват в реално време стойностите на замърсяването в България. Той бе запознат с 24-часовото наблюдение на всички предприятия у нас. Съобщено му бе и за очакваната наказателна процедура срещу България заради нивата на замърсяване.

Борисов се възмути, че картината на замърсяването е грозна.

"Емо, вземете ми направете една справка за замърсяването, да платим за почистване и след това вече да засилите контрола", заръча той на Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

По думите на Борисов това не трябва да се случва. 

Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и и служители на МОСВ докладваха на премиера, че се следи и за незаконните боклуци. Има постоянна връзка с чуждестранните власти, за да се предвиди евентуален нелегален внос на отпадъци.

Освен това в МОСВ има и системи за наблюдение на времето, нивата на водоемите, на замърсяването на въздуха и др.

Ситуацията в Нови Искър е спокойна, няма бедстващи хора

Премиерът Борисов отбеляза, че средствата, които ще бъдат отпуснати, ще бъдат заделени целево, както бе със случая с почистването на отпадъците от коритото на река Искър пред стената на ВЕЦ „Своге“. Министър-председателят бе категоричен, че изхвърлянето на отпадъци на нерегламентираните места трябва да се разследва като престъпление. Борисов изтъкна, че санкции ще бъдат налагани на всички, включително и на кметовете на съответните общини, които не упражняват контрол.

 

Националният координационен център към МОСВ е създаден с цел да се овладее незаконния внос на отпадъци и да се осъществява координация между всички контролни органи, включително Агенция „Митници“, Гранична полиция и РИОСВ.

По време на посещението министър Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и запозна премиера с възможностите на системите за работа. В резултат на дейността на звеното съотношението на нерегламентираните превози спрямо общия брой на превозите за внос на отпадъци от февруари до декември 2020 г. намаля от 11,6 до 1%. 

Звеното осъществява и координация и наблюдение на комплексните и значими язовири с цел ефективно управление на водните ресурси и превенция на риска от наводнения. Отскоро центърът разшири своята дейност и по отношение на контрола върху замърсяването на въздуха. 

През последните няколко месеца центърът беше обновен и разширен с допълнителни зали, беше осигурено съвременно техническо оборудване, информационни системи и системи за видеонаблюдение, които предоставят възможност за непрекъснато наблюдение и контрол в реално време.

Последвайте канала на

Novini.bg
8645 154

Свързани новини

Коментари 154

Добави коментар
GOVEDOO SHA MRESHSH V LAINATA SI

2021.01.24 | 09:08

1
ahhahahahahahahah KFOO Mu RAZBIRA TiKFAAT NA TAQQ Ku RVAVAV OT VODI LEGENi MIVKii HAHAHAHAHAHHAA
GOVEDOO SHA MRESHSH V LAINATA SI

2021.01.24 | 09:09

2
ЗАПОЧНА СЕ ! КАЗАX ли Зaдунaйcкия KEНЕФ Фалира и Отива в Евразийския Съюз ? Ох тъпата ми кърджалийска п..О.т..к.а дай чичко ТИКВУН да та цунка Славяните и Ч..и..ф..у..т..и..т...е са ТОР за Земите Български Арийски Цялата земя от Москва до Казахстан, от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска. Ние Наследниците на Императорския род ДУЛО ще Ликвидираме този 130 годишен Руско-Турски К..Е..Н..Е..Ф и ще прочистим Земите Български Арийски от: Славянската, Турската, Чифутската и Римо-католическата С..г..а..н. ЕДИ кан, един народ, един бог.
GOVEDOO SHA MRESHSH V LAINATA SI

2021.01.24 | 09:10

3
Скапани Славянски и Ч..и..ф..у..т..с..к..и. Свине Не се радвайте като Евреи пред Сапунерка Прехода не е Започнал ! Прехода Започва с ИЗБИВAHЕ Деца и Внуци на Комунисти и Ченгета Член на БКП-ИЗБИВA се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на МВР-ИЗБИВA се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на ДС-ИЗБИВA се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на ДАНС-ИЗБИВA се Семейството, Отнема се Имуществото ! +6 Отговори
Авторитет

2021.01.24 | 09:11

4
Нищо не се прави за замърсяването! С тези печки с дърва и въглища, въздуха мирише на сажди от октомври до април. В чужбина се забраняват даже дизеловите автомобили! Тук не се взимат никакви мерки, само да измерваме и да съобщаваме, това не решава нищо

2021.01.24 | 09:13

5
Ама ТЕ и в неделя ли "РАБОТЯТ"???? Ааааа сега ни стана ЯСНО, защо за "ремонта ПОД ВОДА" на "Студена" бяха "УСВОЕНИ" 33 МИЛИОНА, примерно!? А, САМО ТАМ ли?! НАРОДЕ???? А, "Другаря" Борисов ще ПРИСЪСТВА ли и на ПРОТЕСТА от 16.00 часа, свикван в негова "ЧЕСТ", вече 200-та ДНИ?????????

2021.01.24 | 09:16

6
Не,ТОЙ ще избяга на ПЪНЧЕТАТА далеч в гората,за да му прочетат някоя ПРИКАЗКА ,като за децата!?
GOVEDOO SHA MRESHSH V LAINATA SI

2021.01.24 | 09:17

7
HIDRO TIKVA NA HORIZONTA,, I PUSNA VODATA SLED KATO SAm COPNA V KLEKALOTOOO ZIG HAIl
Афродизиак

2021.01.24 | 09:20

8
Справка за почистване, защо сега през 2021 година, а не през годините? Защо 2 месеца педи изборите? Толкова време не се сетихте да оправите този проблем. Бойко пак в неделя обикаляш, хората си почиват, а ти ги занимаваш с простотии
Гума

2021.01.24 | 09:23

9
Боже Боже следяло се мога ти кажа БОЙКО че по махалите нищо не се следи мангалите тоест твойте избиратели си палят каквото си искат
Видяхте ли сега колко е глупав борисов

2021.01.24 | 09:23

10
Иска държавата да плати защото предприятията които основно са на чужденци били замърсили водите в България защо не ги глобява точно тези чужденци защото той ги е пуснал в държавата да си правят каквото си искат естествено срещу огромен подкуп и затова сега няма да ги глобява а ще замазва пред народа че им усилвал контрола това са правили винаги продажниците на еврейската идеология
до тиквата

2021.01.24 | 09:25

11
защо не си вземал рома валери симеонов тикво недей да обикаляш с нашите пари ей толуп

Добави коментар

Водещи новини