Цветан Цветанов: Симпатизантите и членовете на ГЕРБ трябва да знаят кой реди листите им

20 януари 2021 13:49

Цветан Цветанов: Симпатизантите и членовете на ГЕРБ трябва да знаят кой реди листите им
© Булфото (архив)
2050 26

Борисов в типично негов стил не иска да ни се сърдят руснаците и Путин за позицията му за Алексей Навални. Но от това „сърдене“, Борисов превърна страната ни в зависима от енергийните проекти. Това за пореден път показва, че Борисов има определена зависимост от прокарването на руските интереси на територията на страната, което е в ущърб на националните интереси и за сметка на българския данъкоплатец. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+ и TV 1.

Цветанов припомни за пасивното отношение на приемиера и за случая „Скрипал“ и как публично го е порицал за реакцията му и подчерта, че човек трябва да е много последователен в принципната си позиция.

С „Турски поток“ виждаме, че по всяка вероятност страната ни ще бъде санкционирана от европейските регулатори, а българският потребител ще се окаже, че субсидира преминаването на газ през България. От тази гледна точка трябва да има много по-силна опозиция в българския парламент, която да изрази своето мнение, но виждаме, че БСП и ГЕРБ в тази ситуация се пресичат и са заедно. ДПС в техен стил ще замълчат и няма никаква яснота за този договор. Въпросът, който зададох към управляващите и по-точно към Теменужка Петкова, Томислав Дончев и към Бойко Борисов e имало ли е срещи между тях и хора от забранителния списък на ЕС и на САЩ на територията на страната и извън пределите ѝ. От тази гледна точка виждаме, че вече четвърти ден няма абсолютно никакъв отговор, заяви Цветанов.

Цветан Цветанов каза, че иска да получи отговор на зададения от негова страна въпрос, за да може да продължи. Той подчерта, че пита за лица, които са били свързани с „Южен поток“ – сериозни хора и фактори, които  са участвали активно, в това което се е случвало. Разговорите са били проведени преди започването на „Турски поток“.

По думите му „Турски поток“ е философията на „Южен поток“, но с много по-малко обем газ, който трябва да премине през това трасе. Като цел на тези разговори той определя резултатът, който имаме днес – „Турски поток“, 3 млрд.лв. с инвеститор Булгартрансгаз и риск от този проект да е изцяло за сметка на българската страна. Русия няма никакъв инвеститорски елемент, а е била само изпълнител на този проект.

Цветанов пита кой иска затриването на Комисията по досиетата

Поради липсата на парламентарен контрол към изпълнителната власт, липсата на реална опозиция в българския парламент, се стигна до това състояние и сме свидетели на това, което се опитва да направи правителството, с обявяването за изграждането на площадка на 7-и реактор на АЕЦ „Козлодуй“ може да бъде изграден с платеното оборудване от „Белене“.

„Преди година и половина „Турски поток“ се представяше като нещо изключително важно за енергийната сигурност на страната, а в момента виждаме само вход и изход без абсолютно никакви разклонения“, припомни той.

Цветанов подчерта, че винаги се е противопоставял от зависимост към Русия, а Борисов е казвал, че ще правим газов хъб, а в момента такъв няма.

Казваше, че ще има концесионни такси за страната, а ние виждаме дълг от 3 млрд. лв. и риск за страната ни, посочи Цветанов.

Председателят на "Републиканци за България" коментира, че в един следващ парламент една анкентна комисия и възстановяване на парламентаризма в тази му функция да е контрол на изпълнителната власт ще могат да излязат много истини.

,,За съжаление това ще се случи след изборите, а дотогава ще ни се пускат съответните фейк новини затова колко е хубав и успешен този проект за България'', каза Цветанов.

Четири партии със сигурност влизат в следващия парламент, сочи проучване

,,Тази симбиоза, особено на местните избори през 2019 г., беше много силно изразена, а за голямо съжаление продължава и днес'', заяви за отношенията между ГЕРБ и ДПС Цветанов и даде за пример освобождаването на трима министри от Борисов за това, че те са част от подкрепата, която получават от ДПС.

Това бяха финансовият министър Владислав Горанов, вътрешният министър Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов. Това показа много ясно, че има такава симбиоза, има такава зависимост. Още по-голям ще бъде въпросът, на който ще трябва да се отговаря в предстоящите избори – кой в момента реди листите на ПП ГЕРБ, заяви Цветан Цветанов.

,,Това трябва да се знае от честните, трудолюбивите и стойностните симпатизанти на ГЕРБ. Реденето на листите не е на политически принцип и това, което трябва да направят като номинации съответните областни и общински структури. Това, което има като коментар от бивши колеги и хора, които напускат ГЕРБ, е, че това се прави от Владислав Горанов, Георги Харизанов и по всяка вероятност някой от тези министри ще намери водаческо място в листите на предстоящите парламентарни избори. Много е важно симпатизантите и членовете на ГЕРБ, които са гласували системно, да разберат истината за тази симбиоза ДПС и ГЕРБ. Ако се върнем само преди година в ловното стопанство „Паламара“ при Бейзад, който беше областният лидер на ДПС, редовно са се провеждали партийните срещи за обсъждане на варианти за местната власт, където са прикривани съответните кандидати на ДПС или на ГЕРБ, в присъствието на премиера и тогавашния областен лидер. Той по-късно беше изключен от ДПС, но пак е част от менторството, което показва в региона, познавайки много добре обстановката'', даде за пример Цветан Цветанов.

Novini.bg
2050 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
KOKO RUS4UKLIEV

2021.01.28 | 11:07

26
bravo na ikonmista g-n Ge4ev,smaza gi ti gerbadgiite,tikvi ot bankq....bravo
БОИКО БОРИСОВ КАЗВА

2021.01.24 | 20:08

25
ПОНЕЖЕ РАДЕВ КАЗВА ИСТИНИ ЗА НАС И НИ Е НЕУДОБЕН ТРЯБВА ДА ГО ИЗКАРАМЕ КОМУНИСТ НАРОДЪТ Е ПРОСТ И ЩЕ МИ ПОВЯРВА САМО ПОНЕЖЕ БЕШЕ ПОДКРЕПЕН ОТ БСП ЩЕ СИ ПОМИСЛЯТ ЧЕ Е КОМУНИСТ КАТО НАШИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ИМ ГО ПОВТАРЯТ ВСЕКИДНЕВНО ЩЕ СТАНЕ БЪРЗО ЩЕ ЗАБРАВЯТ ЧЕ ТОЙ Е РАБОТИЛ ЦЯЛ ЖИВОТ ЗА ВВС ЗА НАТО КОЯТО СИ Е АМЕРИКАНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ КОЯТО ДОРИ РУСНАЦИТЕ СМЯТАТ ЗА АНТИ РУСКА

2021.01.20 | 23:44

24
Трябва,! Събудете се, бре хора!

2021.01.20 | 23:01

23
И тоя физкултурник от всичко разбира и много си повярва.
Да

2021.01.20 | 22:59

22
Политиката не е за всеки,особено за цветко.Да си гледа партийката .Няма нужда да хвърля кал ,че накрая -върху неговата глава.
BoLeto

2021.01.20 | 18:16

21
Вече се чудя, да плача или да се смея, толкова факти излизат наяве. Провеждане на честни и прозрачни избори това е най-важното!
Boris

2021.01.20 | 17:15

20
Зависимости в ГЕРБ колкото искаш!
Stan

2021.01.20 | 16:53

19
Лавина от неудобни за сегашната власт въпроси и разкрития.
Коен

2021.01.20 | 16:47

18
Абсолютно задължително е да знаят ,че да не правят повече грешки
феномен

2021.01.20 | 16:46

17
ГЕРБ и ДПС са дупе и гащи от много време, сляха се много отдавна. Изобщо как ми е хрумнало, че ще замажат очите на хората ахаха

Добави коментар

Водещи новини