НС прие на първо четене промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари

  • 20 януари 2021 09:40

  • 370
  • 0
НС прие на първо четене промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари
© Булфото (архив)

Народното събрание прие промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари на първо четене.

"За" гласуваха 93 народни представители, 9 "против", 42 се въздържаха. Проектозаконът е внесен от Министерски съвет и бе приет от Народното събрание без дебат.

Така отпадат категории задължени субекти от обхвата на закона за мерките срещу изпирането на пари.

НС прие промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари на първо и второ четене

В програмата за работа на парламента за днес са и проекти на решения за попълване съставите на постоянни комисии, както и проект на решение във връзка с доклада за дейността на Временната комисия по повод придобиването от "Българска банка за развитие" АД на акции от капитала на "Първа инвестиционна банка" АД.

Парламентът прие законови изменения, свързани с изисквания за капацитета на банките за поемане на загуби и рекапитализация

Второто гласуване на Законопроект за българския жестов език, е предвидено като точка първа от програмата за четвъртък, 21 януари 2021 г. На първо четене ще бъдат обсъдени още промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, както и ратификацията на Споразумението за въздушен транспорт между САЩ и Европейския съюз и неговите държави членки.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
370 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини