Депутатите се захващат с гласуването под карантина

  • 19 януари 2021 18:20

  • 338
  • 0
Депутатите се захващат с гласуването под карантина
© Булфото (архив)

Парламентът ще разгледа на първо четене законопроект, уреждащ начина, по който ще гласуват избирателите, поставени под карантина. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите за петък - 22 януари.

Законопроектът, предложен от ПГ ГЕРБ, е за изменение и допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. Очаква се в този ден депутатите да обсъдят и друго предложение на ПГ ГЕРБ за законодателни промени в Административнопроцесуалния кодекс.

Проектът на програма за сряда предвижда на първо четене да бъдат разгледани промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари и в Закона за гражданското въздухоплаване. Очаква се в този ден парламентът да одобри проект на решение във връзка с доклада за дейността на Временната комисия по повод придобиването от "Българска банка за развитие" АД на акции от капитала на "Първа инвестиционна банка" АД.

Какво да се направи за тези, които ще се разболеят от COVID-19 преди изборите

Второто гласуване на Законопроект за българския жестов език, е предвидено като точка първа от проекта на програма за четвъртък, 21 януари. На първо четене ще бъдат обсъдени промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, както и ратификацията на Споразумението за въздушен транспорт между САЩ и Европейския съюз и неговите държави членки.

В петък е предвидено време и за редовен парламентарен контрол, който ще започне след приключване на законодателната част от заседанието.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
338 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини