Георг Георгиев: През последните три десетилетия изградихме много силна връзка с Република Корея

  • 19 януари 2021 12:22

  • 291
  • 1
Георг Георгиев: През последните три десетилетия изградихме много силна връзка с Република Корея
© МВнР

През последните три десетилетия успяхме да изградим много силна връзка с Република Корея. Страната е приоритетен партньор на България не само в Азия, но и на международната сцена. Споделяме общи ценности и сходни позиции по множество глобални и регионални проблеми. Това заяви заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който откри онлайн конференция на тема „Република България – Република Корея: партньори в един променящ се свят“.

Събитието, организирано от Дипломатическия институт към министъра на външните работи, посолството на България в Сеул и Центъра по българистика в университета „Ханкук”, с подкрепата на посолството на Република Корея в София, събра дипломати, икономисти, учени и преподаватели, които обсъдиха възможностите за задълбочаването на сътрудничеството между двете страни.

Южна Корея два пъти е настоявала Вили Сечкова да им стане почетен консул

Конференцията бе част от календара за отбелязване на 30-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Република България и Република Корея, която чествахме през 2020 г.

Заместник-министър Георгиев подчерта активния политически диалог между двете страни през последните няколко години, включително посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Република Корея през септември 2019 г. Той открои икономиката, енергетиката, технологиите, образованието като сфери на взаимен интерес, и изрази надежда в близко бъдеще да видим повече практически резултати в областта на инвестициите, търговията и туризма.

Сред акцентите в дискусиите бяха публичната дипломация във времена на пандемия, икономическото възстановяване от последствията от Ковид-19, задълбочаване на сътрудничеството с фокус към младите хора и образователния обмен.

Последвайте канала на

Novini.bg
291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хахаха

2021.01.19 | 13:09

1
А ..сега...ще изградим и сексуална такава...!!

Добави коментар

Водещи новини