БТПП препоръча на Столична община да стимулира изрядните данъкоплатци

  • 19 януари 2021 10:03

  • 346
  • 0
БТПП препоръча на Столична община да стимулира изрядните данъкоплатци
© Getty Images/Guliver (архив)

Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ препоръча на Столичната община на по-късен етап да помисли и за стимулиране на изрядните данъкоплатци, съобщиха от работодателската организация.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов и заместник-кметът на Столичната община Дончо Барбалов са имали онлайн среща за проекта на бюджет на столицата за 2021 г.

Фандъкова: Мерките срещу COVID-19 сработиха - ограниченията да се разхлабват постепенно

В условията на ограничения и икономическа криза БТПП констатира, че Столичната община е успяла да си запази възможността да изпълни голяма част от обещаните подобрения. Значителна част от средствата са насочени в недофинансирани дейности, като заплатите на учителите и социалните работници в здравеопазването.

Палатата смята за необходимо насочването на средства към стратегическа инфраструктура и оценява положително изграждането, разширяването и ремонта на ясли, детски градини и училища, както и завършването на втория и третия градски ринг, чрез които ще се облекчи значително трафика в столицата.

Булевардите, детските градини и въздухът - приоритет за София през 2021 г.

Въпреки това, с оглед необходимостта от привличането на допълнителни квалифицирани кадри, в това число и от българите в чужбина, БТПП е на мнение, че ще бъде добре да се направи опит да се пренасочат средства в тази насока.

По темата за по-ефективното използване на природните ресурси на София, и особено на минералните води, БТПП отчита известен напредък.

Същевременно смята, че конкурсите, които се обявяват, е добре да бъдат насочени към варианти, които да предвиждат не само запазване на сгради - паметници на културата, но и да се съчетаят задължително с бизнес планове, позволяващи възвръщаемост на инвестициите.

Фандъкова обяви бюджета на София за 2021 г. и какви промени чакат столицата

БТПП смята, че това би позволило да се задържат голяма част от платежоспособните потребители в София, вместо те да търсят обслужване в рамките на провинцията.

БТПП, в качеството й на представляваща бизнеса за София-град и София-област в рамките на единната система на Българските търговско-промишлени палати, си запазва възможността да внася допълнителни предложения и бележки в зависимост от констатираните от бизнеса недостатъци на бюджета и промените в икономическата обстановка, посочват от работодателската организация.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
346 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини