"Републиканци за България"-Кюстендил алармираха за опасен мост

  • 18 януари 2021 18:56

  • 1072
  • 17
"Републиканци за България"-Кюстендил алармираха за опасен мост
© Републиканци за България

В офиса на ПП „Републиканци за България“ – Кюстендил, получихме множество сигнали за замърсяване с отпадъци около моста свързващ селата Ямен и Четирци, които е възможно да са нарушили конструктивната цялост на съоръжението и да причинят сериозни последствия върху живота, здравето и имуществото на използващите го.

Това съобщиха от пресцентъра на ПП „Републиканци за България“. Публикуваме позицията им без редакторска намеса: 

Над 455 км пътища са ремонтирани досега с финансиране по ОПРР

"Мостът е изграден от община Невестино с цел пряк достъп между селата Ямен и Четирци, но тъй като от построяването му, до момента не са извършвани дейности по системно почистване и поддържка на коритото на реката от паднали клони, дървета и битови отпадъци, придошлите води на река Струма затлачиха основите на моста с дървесни и битови отпадъци, създавайки ситуация наподобяваща тази от ВЕЦ „Своге“.

Възможно е същите да са повредили инженерно-техническата конструкция на съоръжението. Във връзка с получените сигнали днес изпратихме сигнал до кмета на община Кюстендил Петър Паунов и директора на РИОСВ– София Ирена Петкова.

Дупки по временното трасе на бъдещата АМ „Европа“

Реакция от страна на РИОСВ не закъсня и се свързаха с временно изпълняващия областен координатор за Кюстендил на Републиканци за България инж. Иво Чивийски, който беше поканен да присъства на проверката на мостовото съоръжение. На място бе установено, че съоръжението е компрометирано. От едната страна липсват парчета от конструкцията на моста, които са отнесени от водата и това е довело до нарушаване на целостта му. Установено е, че мостовото съоръжение не може да се ползва по предназначение и е опасно за хората, които преминават по него. Представители на РИОСВ са съставили констативен протокол на община Невестино, в който е констатирана нарушена цялост на моста и е съставено предписание за почистване на отпадъците, веднага след като спадне нивото на реката.

От Републиканци за България призоваваме компетентните органи в Република България да извършват системни почиствания на речните корита, за да се избегнат подобни и по-лоши ситуации, които застрашават живота и здравето на населението".

Последвайте канала на

Novini.bg
1072 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Kalser Souze

2021.01.19 | 16:14

17
Като се замисли човек, мостът между управлението на държавата и народът е прекъснат и задръстен от боклуци. които просто не си вършат работата. Опасно нещо...
ALP

2021.01.19 | 13:36

16
Това за пореден път показва безхаберието с което НЕ си вършат работата което е присъщо за управляващите
BoLeto

2021.01.19 | 10:58

15
Адмирирам подобни сигнали и действия, за съжаление в България проблемите от подобно естество са често срещани и има нужда от много, много работа.

2021.01.19 | 08:20

11
Така изглежда България с управлението на диктатора с авторитарния и репресивния режим на герб и бб.Ако искате да продължи България до се превърне в подвижна боклуджийска страна ,най-бедната държава в света, гласувайте за мутрите за мафията за диктатора герб и бб.

2021.01.19 | 08:50

14
Имате изкривена представа за диктатор и не оставихте място за Путин, Лукашенко Ким Чен Ун те какви са демократи ли?
Манев

2021.01.19 | 08:47

13
Не станахте ли повечето критикари от раборщите. Един критикар ни е достатъчен в лидето на "великия" президент.

2021.01.19 | 08:31

12
България се затрива с това управление на ББ и корумпетата в държавните ивституции.В кърджалийско по поречието на р. върбица от Момчилград до Златоград милиони тонове и кубици инертни материяли земни маси се изнасят незаконосъобразно ежедневно от разбойници и бандити на герб..Скоро всички кладенци и съорьжения по реката ще последват тези картини в хаджи димово, Кюстендил и в цялата страна ,само ако малко по-вечко завали дъждец .Това ще се случи безвъзвратно,ако диктатора отново манипулира или купи изборите с милиардите откраднати от данъкоплаците и евросрадствата
Чичо

2021.01.19 | 07:51

10
Състоянието на речните корита и повечето малки язовири е трагично! Шайката не прави нищо! Няма контрол, копаят инертни материали от където им падне!
Бойко

2021.01.18 | 22:58

8
На мен мостът ми изглежда добре, нямам пари за глупости сега, шкафа се поизпразни покрай изборите, досега крадяха от вас, вече почвам от бъдещето на децата ви, и ще има!гласувайте за боку
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.01.18 | 23:23

9
Бесепарските недоклатени к.урви искат до една ББ да им го втъква в г.ъза та до сливиците с 200!
Boril

2021.01.18 | 22:20

6
Републиканците за пореден път действат бързо и адекватно. Браво!
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.01.18 | 22:51

7
айся ново двайсе - от Стан та на Борил, По-добре направо червен дриснил!
Stan

2021.01.18 | 20:51

4
Браво на РИОСВ, но повече браво на Републиканци за реакцията и сигнала! Това, с реките и боклуците, се влачи от години и управлението очевидно го неглижира.
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.01.18 | 21:45

5
А бе бесепарски мангал, я се обърни по-добре към червените боклуци и ги призови да не се хвърлят по реките и да не замърсяват коритата! Никой не e виновен на ганьо балкански, че е научен от времето на правешкия идиот тошо да хвърля боклуците си по гори и реки, защото на комунделите им беше все едно за обикновения БЪЛГАРИН. В малките села из Балкана, Странджа и други региони на страната нямаше -и днес още НЯМА - водопровод и отводна канализация, камо ли кофи за боклук! В много села, може би и в Крушовица, лайната изсрани от другарката Нинова отиват директно в местната река. Такава разруха са оставили господстващите болшевики от БСП до 2010, че ти е бедна фантазията и дори Господ да слезе ще му бъде трудно да се справи с разградената от бесепарите кочина!

Добави коментар

Водещи новини