Димитър Манолов е новият председател на Надзорния съвет на НОИ

  • 15 януари 2021 10:23

  • 2055
  • 5
Димитър Манолов е новият председател на Надзорния съвет на НОИ
© Булфото (архив)

На свое заседание Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) избра ново ръководство. За председател на ръководния орган на институцията бе избран президентът на Конфедерацията на труда „Подкрепа“ Димитър МаноловДимитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното си образование в 35-та гимназия с преподаване.

Като представител на изпълнителната власт на поста заместник-председател на съвета застава Калина Петкова, директор на дирекция „Трудово право, обществено осигуряване и условия на труд“ в Министерството на труда и социалната политика. Заместник-председател от квотата на работодателите ще бъде Станимир Цоцов.

Одобрена е промяна в Надзорния съвет на НОИ

Съгласно разпоредбите на Кодекса за социално осигуряване председателството на Надзорния съвет на НОИ е с мандат една година и се предава на ротационен принцип между трите страни, участващи в него – изпълнителна власт, работодателски организации и синдикати.

Надзорният съвет на НОИ реши също да се проведе процедура за избор на изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация за тази година и утвърди задължителните изисквания към изпълнителите на дейността по профилактика и рехабилитация през 2021 г. и условията, при които НОИ ще финансира дейността по профилактика и рехабилитация през тази година.

Димитър Манолов: Мярката 60:40 трябва да действа до края на годината

В 7-дневен срок от решението на Надзорния съвет на интернет страницата на НОИ ще се публикуват поканата за участие в процедурата и задължителните изисквания към изпълнителите на дейността.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2055 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ей

2021.01.15 | 12:57

5
Тоя е новото О Ф. Вече 20 години е на топло в Надзорния съвет на ковчега на пенсионерите. Нои. Няма ли друг по умен. по млад и по трезвен та все тоя слагате. Ай стига вече Аман от прости хора и пияндета. Аман. Заман.
Ама

2021.01.15 | 12:40

4
Тоя ще стои 2 дена на този пост!!Метлата ще го отнесе!!!
Ruslan

2021.01.15 | 11:53

3
Alooo. Posts e rotatsionem za edna godina. Ne se zamaiavayte i ne pishete gluposti. Viarno che ima hora koyto sa protv vsichko na printsipa ne znsm kak e no ne e taka.

2021.01.15 | 11:34

2
e da de to ima edni mijiturki kato tozi koito niamat nikakva pozicia no sa udobni za tova sa rodeni I shte si umrat sas vlastta.

2021.01.15 | 11:07

1
Верен на партията майка БКП ГЕРБ и сега Домусчиев го урежда на топло местенце

Добави коментар

Водещи новини