Цветан Цветанов: Ще бъде много интересно да се огласи договорът с "Газпром"

  • 14 януари 2021 16:22

  • 7757
  • 30
Цветан Цветанов: Ще бъде много интересно да се огласи договорът с "Газпром"
© Републиканци за България

Ще бъде много интересно да бъде огласен публично договорът, който Теменужка Петкова е подписала с "Газпром". Първото, което ще направим в следващия парламент е анкетна комисия за действията на правителството и уронването на престижа на нацията в евро-атлантическите среди, заради поети ангажименти пред руската страна. Ще запитаме: има ли лица от българското правителство, които са провеждали тайни разговори с руски граждани от забранителния списък на ЕК? Добре е също да се знае дали тези срещи са били документирани по надлежния ред и дали са били в защита на националния интерес. Това заяви във видео интервю за "Студио Банкеръ" председателят на "Републиканци за България" Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. По думите му Борисов, Дончев и Петкова трябва да отговарят за прокарването на този газопровод.

,,Подкрепям Христо Казанджиев, който каза, че ще е много интересно да бъде публично огласен договорът, който Теменужка Петкова е подписала с "Газпром". "Турски поток" е поредната възможност на корупционен натиск и корупционни действия'', каза Цветанов.

Христо Казанджиев: Постигането на диверсификация у нас е фейк новина

Мога да дам пример, че сме на първо място по непрозрачно разходване на публични средства. В момента има много механизми, които се създадоха със заобикаляне на Закона за обществените поръчки, със създаването на държавни предприятия финансирани от бюджета и възлагане на определени подбрани фирми, което винаги показва един огромен дефицит както в качеството на изпълнението, така и възможност за корупционни схеми. В тази посока премиерът и управляващите живеят в един виртуален свят, но реалността е съвсем различна. Нека да се позоваваме на тези критерии и стандарти, които са заложени от развитите демокрации и начинът, по който се дават оценките, призова Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той заяви, че населението не е достатъчно информирано от действията на правителството в условията на пандемия. Министърът на здравеопазването се старае всячески да балансира между политическите решения и това, което дават лекарските съсловия, защото те са много по-ясни и кореспондиращи с това, което се приложи в Западна Европа.

,,Проф. Михаил Константинов има своите заслуги за провеждането на избори в България през последните 20 години. Съвсем нормално е да защитава това, което е наложил като някакъв стандарт. В дигиталното общество, в което живеем, трябва допълнително да се създадат гаранции с възможни платформи за честност на изборите. Възможността да се направи това нещо е действително да има публичност на всички протоколи, когато бъдат подписани в съответните секционни комисии. Ако няма тази прозрачност, ще остане усещането за възможност за манипулиране на изборния процес. Сегашното статукво са политически формации, които искат да се възпроизведат отново в следващия парламент и да ограничат възможността за извънпарламентарните партии, които припокриват обществените настроения за промяна и прозрачност в управлението'', добави председателят на Републиканци.

Цветанов: ГЕРБ никога не са организирали изборите

Цветанов заяви, че е нормално статуквото, към което принадлежи и проф. Михаил Константинов да гарантира, че изборите са честни.

Могат да се създадат допълнителни възможности те да бъдат обективно честни и възприети от българските избиратели. Бих искал да призова всички тези, които искат промяна, нека да отидат и да упражнят конституционалното си право да гласуват. Когато има висока избирателна активност имаме възможност да противодействаме на купения, на контролирания и на манипулативния вот. Няма как да купиш всички български избиратели. А когато активността е около 70-80%, това ще ни даде реалната представителност за българския парламент и точно тогава ще има повече гаранция за бъдещите управленски решения, които да кореспондират с очакванията на хората, споделя той.

,,От Републиканци за България най-силно изповядваме тази теза, че трябва да дадем възможност на тези над два млн. българи, живеещи в чужбина, да упражнят правото си на глас. Подходихме много отговорно към тази политика за българите живеещи в чужбина. Дадохме много ясно послание, че зам.-председателят на единствената политическа формация в България Павел Вълнев е живеещ и успял българин в чужбина. В същото време бившият консул на България в Чикаго Иван Анчев е координаторът, който ще отговаря за сектор "Политики към българите в чужбина", разкри още Цветанов.

Последвайте канала на

Novini.bg
7757 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
Аз

2021.01.14 | 17:55

11
Жалък ПРЕДАТЕЛ
Джули

2021.01.14 | 17:56

12
Определено в това е решението. Ако има висока избирателна активност, няма така да се отрази купуването на гласове.

2021.01.14 | 16:36

1
То много работи трябва да се огласят,ама ти кажи защо не ги огласи преди няколко месеца като беше във властта и имаше възможност,каквото е трябвало си можел да го направиш,а ти тогава апартаменти правеше.

2021.01.14 | 18:05

13
сома

2021.01.14 | 18:06

14
нагъл-крадец
Стефанов

2021.01.14 | 17:39

10
Цветанов отвръщаваш ме.
Цв.

2021.01.14 | 17:32

8
Ами и аз питам? Ако тоя не го бяха наричали от всички постове щеше ли да си отваря лайняната уста? Ами той е вътре във всички игри. Помияр.Забрави се как целуваше ръката на началника си. Парламента ще го види през крив!
Хах

2021.01.14 | 16:40

2
Говорителя на Козяк- Цецо Крадеца!
Анонимен

2021.01.14 | 16:46

3
Историята помни предателите.
Предател

2021.01.14 | 16:59

5
вониш на непочтеност

2021.01.14 | 16:55

4
Само вие новини бг пишете сатии за тоя почти всеки ден. Колко ви плаща? Защо не е в затвора това леке?

2021.01.14 | 17:19

6

2021.01.14 | 17:24

7
Я огласи асансьОРО първо,цървул.

Добави коментар

Водещи новини