Правителството даде още над 2 млн. лева за строеж и разширение на детски градини и ясли

  • 13 януари 2021 14:11

  • 211
  • 0
Правителството даде още над 2 млн. лева за строеж и разширение на детски градини и ясли
© Булфото (архив)

Правителството отпусна 2 118 718 лева по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища в периода 2020 - 2022 година. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Това са първите средства, които се отпускат за стартирали проекти за разширение и реконструкция на училища и за строеж на нова детска градина.

Борисов: Продължаваме да инвестираме в образователна инфраструктура въпреки трудностите

Към СУ "Йордан Йовков" в село Рибново, община Гърмен, се изгражда нов корпус за спортни дейности.

В село Гълъбец на община Поморие и във Велинград се строят детски градини, в община Раковски - училищна сграда, а в Стара Загора се реконструира съществуващата сграда на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи и се изгражда нова многофункционална сграда с общежитие за същото училище.

Общо 136 проекта за нови сгради на детски градини и ясли, училища и професионални гимназии и разширение и реконструкция на съществуващи бяха одобрени миналата година, след като правителството одобри програмата. За нови детски ясли и градини и надграждане на съществуващи бяха одобрени 89 предложения.

Йорданка Фандъкова провери изграждането на нова детска градина в столицата

Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за нови сгради и учебни корпуси и реконструкция, надстрояване и пристрояване на съществуващите.

Предвижда са в рамките на три години да бъдат отпуснати общо 210 милиона лева. Целта е да бъде намален недостигът на места в детските ясли, градини и училища.

Радина Лазарова
211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини