Мария Спасова връчи акредитивните си писма на генералния секретар на Съвета на Европа

  • 13 януари 2021 12:11

  • 360
  • 0
Мария Спасова връчи акредитивните си писма на генералния секретар на Съвета на Европа
© МВнР

Постоянният представител на Република България към Съвета на Европа в Страсбург посланик Мария Спасова връчи акредитивните си писма на генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич на официална церемония на 11 януари 2021 г.

След церемонията по връчване на акредитивните писма се състоя разговор на посланик Спасова с генералния секретар на Съвета на Европа. Посланик Спасова поднесе съболезнования във връзка със земетресението в Хърватия. Събеседниците изразиха надежда за скорошно нормализиране на санитарната обстановка в Европа, което да позволи на генералния секретар на Съвета на Европа да осъществи официално посещение в България.

Посланик Спасова потвърди готовността на България да продължи да оказва подкрепа на Съвета на Европа в сегашния труден за Организацията момент, с цел утвърждаване на нейните основополагащи ценности – правата на човека, демокрацията и правовата държава. Подчерта важното значение, което България  отдава на сътрудничеството със Съвета на Европа и изрази подкрепа за предложенията за реформа на Организацията.

Пет нови непостоянни членове на Съвета за сигурност на ООН от днес

Пейчинович-Бурич изрази задоволство от доброто сътрудничество с България  и потвърди своето желание да посети България, когато обстановката го позволява.

Последвайте канала на

Novini.bg
360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини