Какви са приоритетите на депутатите?

  • 13 януари 2021 08:52

  • 610
  • 3
© Bulphoto/архив

Депутатите се връщат на работа. 44-ият парламент е на финалната права. Остава му работа около 2 месеца и половина работа, а после ще има парламентарни избори.

Все още няма яснота за дата на изборите, напомни пред БНТ Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за, депутат от  ГЕРБ.

Започва новият политически сезон

Един от значимите закони, по които трябва да се работи според него в оставан.щото време на този парламент, е Изборният кодекс. Той се надява, ако се стигне до ново отваряне на изборното законодателство, то да бъде само с цел решаване на определени технически проблеми. Тези поправки се решават само с консенсус, смята Биков.

Христо Проданов, БСП припомни, че от неговата партия никога не са подкрепяли идеята за промени в последния момент в изборите правила. Все пак отбеляза, че някаква промяна ще бъде необходима във връзка с извънредната ситуация. 

Има още неща от началото на мандата, които все още не са свършени, отбеляза Александър Сиди, народен представител от Обединени патриоти. Депутатът посочи, че са успели да повишат минималната пенсия, да увеличат заплати. Сиди каза, че са им останали малко въпроси в темата сигурност. Той обясни, че ще наблегнат на всички онези мерки, които са предлагали и преди, за доброволните отряди към МВР. Има закон за личния фалит, на който ще настояват, както и закон за фалшивите новини.

Кръстина Таскова, "Воля" е на мнение, че е важно да бъдат направени всички необходими промени в Изборния кодекс, за да може да се гарантират едни прозрачни избори, както и да се гарантират резултатите за българския народ. За тях в оставащото време спешно трябва да се повиши стандарта на живот като се разгледа отново предложението на "Воля" за безплатни лекарства на деца до 14 години и за пенсионери над 65-годишна възраст.

Последвайте канала на

Novini.bg
610 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Магелан

2021.01.13 | 10:35

3
Да крадът повече
Бочето

2021.01.13 | 10:34

2
Ще ги онодя като Нерез
НОВО ПЕТ

2021.01.13 | 09:46

1
МАХНЕТЕ СИ СУБСИДИЯТА ОТ 8 ЛВ НА ГЛАС....НЯМА С НАШИТЕ ГЛАСОВЕ ДА ВИ ПЪЛНИМ ГАРДЕРОБИТЕ.....ЗА ВАС ПАРИТЕ, ЗА НАС....МИЗЕРИЯТА

Добави коментар

Водещи новини