ВМРО скочиха на гласуването по пощите, не искат да правят подарък на ДПС

  • 12 януари 2021 14:43

  • 726
  • 1
ВМРО скочиха на гласуването по пощите, не искат да правят подарък на ДПС
© Булфото (архив)

Вчерашният ден на риалити шоуто "консултации при президента" беше посветен на консултации не със "сънародниците ни" зад граница, както услужливо пригласят медиите, а с лица зад граница, които имат български паспорти. Това написа във Фейсбук  зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. 

Ето какво съобщи още Веселинов в мрежата:

Съвсем методично, за пореден път бе представена идеята за дистанционно гласуване (този път по пощите) и за премахване на лимита от 35 секции в страните извън ЕС.

Патриотите отсвирват президента?

Всичко това гарнирано с много сълзливи обяснения как трябва да се укрепва връзката с Родината и затова ограничения за гласуване не трябва да има. Фасадата на тази поредна атака срещу Изборния кодекс е Великобритания, но същността е Турция. Защото, ако разделим, 17-те хиляди българи гласуващи на Албиона на 35 се получава число под 500 - т.е.една малка за България секция.

"Желаещите" да гласуват в Турция обаче са винаги над 100 хиляди, а потенциално могат да достигнат дори 300.

На тях ограничението, което Патриотите извоювахме през 2015 г. им пречи много, затова "патроните" им започнаха да извозват "избиратратели" през границата с автобуси. Сега със страха от ковид, това може да не им се получи. Не е чудно, че т.нар.ни "сънародници" в Турция държат само на гласуването като "връзка с България”. Никой не е чул там масово да се изучава български език например, да се създават училища, читалища, да се изучават народните ни традиции. Не! Ясно е, че тяхното намерение е просто да прокарват турското влияние в България, влиянието на Ердоган.

Томислав Дончев за гласуване по пощата: Това би било авантюра

Преди 4 години Обединени патриоти спряхме автобусите на границата и не позволихме в Българския Парламент да влезе още една турска етническа партия - ДОСТ.

Днес няма да позволим никой да направи "подарък" от 10-15 депутата на новите-стари любимци на Султана - ДПС. Все едно ни е, защо иска да си купи тяхното благоволение.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
726 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Патриотичният боклук е редко отвратителен

2021.01.12 | 16:57

1
"не със "сънародниците ни" зад граница, както услужливо пригласят медиите, а с лица зад граница, които имат български паспорти" - абе, байно, а коя партия продаде най-много паспорти на такива лица, а? не беше ли ВМРО и агента на КДС Иван? Прочее, всеки с български паспорт, независимо дали е пред или зад граница е сънародник, да сте мислили, като сте ги продавали, търгаши недни.

Добави коментар

Водещи новини