Йотова предлага да се разшири достъпът на малките партии до БНР и БНТ

  • 12 януари 2021 12:52

  • 347
  • 6
Йотова предлага да се разшири достъпът на малките партии до БНР и БНТ
© Novini.bg

Дали изборите ще се в края на март и или в края на май, ще трябва да ги правим при някакъв вид ограничителни мерки. Класическата кампания, каквато я правим досега, няма как да се случи на тези парламентарни избори. Това каза вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , по време на срещата на държавния глава Румен Радев, предаде Novini.bg.

Много партии залагат на кампания от врата на врата, очи в очи, различни събирания на публични места и срещи. Начинът, по който в момента са сложени правилата в Изборния кодекс, на практика спира по-малките партии от сериозно участие в обществените медии. Доколкото ние можем да имаме препоръки към частните медии, те също трябва да бъдат направени, но ние говорим най-вече за условията на БНР и БНТ. Струва си да се помисли и в тази част, ако ще се отваря Изборният кодекс, защото това са две институции, които имат своето обществено доверие, и до голяма степен партиите и политическите субекти ще могат да предават своите послания към избирателите чрез тях, заяви Йотова. 

Ако говорим за достъп на българските граждани за достъп до избори, ми се струва, че тази роля на обществените медии е твърде важна. Струва си да се помисли за завишено качество и количество в публичните диспути, добави тя.

Румен Радев: Ще се постарая по най-бързия начин да дам отговор за датата на изборите

Ще чуем внимателно предложенията на всички онези, които разчитат на медийна кампания. Ще дадем своя принос в този процес с оглед на това резултатът да е по-справедлив и за нас, които не разчитаме много на медийна кампания, коментира председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
347 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.01.12 | 16:38

6
Има си определени тарифи в медиите, и който си плаща ще се явява в медиите. За привилегии ли става дума д-рко Йотова?
Емил

2021.01.12 | 13:50

5
Беше унизително да чуем как държавният глава не оспори намерението да се крият документи и обеща да изпрати "Митко" на помощ.Мишката Радев цър цър ...е в капана,който му е щракнал опашката и сега му остава само да църка от болка. ..цър цър Много хора свалиха доверието си от президента, когато чуха телефонния му разговор с ген. Стойков.
a

2021.01.12 | 13:49

4
Йотова с най ниския рейтинг и Радев с главоломно спадащия такъв, нямат думата.

2021.01.12 | 13:15

1
Българската Камала Харис! Браво!

2021.01.12 | 13:31

3
и от къв зор де се рашири достъпът на ол и г френи до масмедиите

2021.01.12 | 13:18

2
Да,всички знаем как подкрепяте малките партийк на отровни,маи,и други псевдополитици,на хранилка на "почтенни-бизнесмени"-криминали.

Добави коментар

Водещи новини