Даниела Дариткова: Трябва да се погрижим за здравето на хората по време изборите

  • 12 януари 2021 09:53

  • 878
  • 7
© Novini.bg

Аз смятам, че трябва да се концентрираме около здравната сигурност. Това е, което може да възпрепятства карантинираните граждани да осъществят вота си. В този аспект най-полезна беше вашата комуникация със здравните власти, защото те са компетентните. Това заяви Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е, председател на парламентарната група на ГЕРБ, на консултациите при президента Румен Радев.

Тя уточни: „Важно е да се познават законите в страната включително ИК. Екзотични идеи за промяна в ИК непосредствено преди изборите са лоша идея.“.

Дариткова каза, че има готов законопроект за извънредната епидемична обстановка, с който се предвижда възможност карантинираните да гласуват в подвижни секции. Тя поясни, че така се дава възможност на ЦИК да предприеме мерки, с които да гарантира здравето на участниците в изборния процес. С това председателят на парламентарната група на ГЕРБ изрази намерението на властта да гарантира здравна сигурност на изборния процес.

 

Дариткова сподели, че има законопроект за гласуване на лицата, поставени под карантина или настанени в болница

Тя заяви, че не се предвиждат други промени в ИК. Дариткова подчерта, че ГЕРБ и Цветан Цветанов са политически противници към този момент и ако той има забележки към изборния процес би трябвало да ги сподели пред президента.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
878 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
БКП

2021.01.12 | 14:41

7
“принципният и доблестен” пишман президент е бъркал в държавни офиси под полата на негова служителка и подчинена.Същата той назначава на втори договор за оказаните сексуални услуги.Кукловодите му ги принудиха да се бракуват ,за да му наложат измамната визия за изборите,че е честен човек,глава на семейство и натовски генерал.Иво Христов е известен като човек с много зависимости,руски агент и антиевропеец.Той е в основата на десетки политически гафове на Радев ,който освен от руски самолети с изтекъл срок на годност от друго едва ли разбира.Не е виновен човечецът,жертва е на комунистическата казарма и БКП.Президентството, в този му вид представлява опасност за националната сигурност!
David Alfandari

2021.01.12 | 14:39

6
Сега е времето на Бойко Борисов. Този човек е нужен на историята и тя го създава. Не случайно точно Бойко Борисов, точно в този период от развитието на България е премиер.и дано обнови държавата, и дано българите се променят към по-добро. А Борисов да е жив и здрав и да му помага Бог да пребъде.
Емил Караниколов

2021.01.12 | 14:37

5
60 дена до изборите. ГЕРБ печелят за сетен път и Борисов ще управлява още четири години. Да живее България !!! Мисля че, избирателите и този път пак ще се консолидират около подкрепата за Герб, защото узрелия демократ-народът прави разлика между думи и свършена работа!

2021.01.12 | 11:38

4
Да уж се грижите за хората а одзаде им краднете парите които им се полагат.Мръсни маймуни сте герб.

2021.01.12 | 10:41

3
a tazi grobarska mastia zashto vika na ciganite hora.

2021.01.12 | 10:28

2
КАК ЩЕ СЕ ПОГРИЖИШ ЗА ЗДРАВЕТО БА БЪЛГАРИТЕ КАТО ТИ И ТВОЯТА БКП ХУНТА ГИ ОСТАВИХТЕ БЕЗ ЗДРАВЕ . БЕДНИ БЕЗРАБОТНИ ДА ТЪНАТ В МИЗЕРИЯ И НИЩЕТА МА ЦИГАНКО ЧЕРНА ГРОЗНА . С ТЕЯ ЛОКДАУНИ И НУЛЕВА ПОМОЩ КЪМ НАРОДА БЕЗРАБОТИЦАТА МИНА 50% А ВИЕ Е УКРИВАТЕ УМИШЛЕНО ДА НЕ ВИДИ СВЕТА КАКВО СЕ СЛУЧВА ТУК. ЗА ЗДРАВЕТО НА НАРОДА МИСЛЕЛА ,,, ДА Е,Б,А НАЙКАТИ И СМОЛЯНСКАТА ЦИГАНКА КОПАНАРКА КРАДЛИВА БЕЗРОДНА АЛЧНА
Къде е шАфьора на жипката?

2021.01.12 | 10:26

1
Господ вече не е с него!

Добави коментар

Водещи новини