Кризисен щаб ще наблюдава нивата на язовирите

  • 11 януари 2021 15:20

  • 489
  • 0
Кризисен щаб ще наблюдава нивата на язовирите
© Булфото (архив)

Поради тежките метеорологични условия и валежи в цялата страна, от седмица министърът на икономиката Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин е разпоредил създаването на щаб и е в непрекъснат контакт с всички структури към министерството, които имат отношение и следят за състоянието и нивата на язовирите, се казва в съобщение на пресцентъра на Министерството на икономиката.

Министър Борисов е издал разпореждане, с което към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ е сформиран кризисен щаб, който да извършва 24-часово наблюдение към всички язовири, за които Агенцията отговаря за надзора. Служители на ДАМТН съвместно с ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР, ГД "Национална служба "Гражданска защита" и института на БАН следят денонощно състоянието на язовирите в страната.

Контролирано изпускат язовир „Студена“

Сформирани са обходни екипи, които регулярно следят и подават необходимата информация към щаба. Предприети са всички превантивни мерки, като там където е необходимо, се прави контролирано изпускане на водните обеми от язовирите. Към този момент към наблюдаваните от щаба към ДАМТН язовири не са възникнали аварийни ситуации, посочват от Министерството на икономиката.

Последвайте канала на

Novini.bg
489 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини