Румен Радев: Не трябва да се допускат машинации на изборния процес зад паравана на здравните мерки

  • 10 януари 2021 16:46

  • 896
  • 27
Румен Радев: Не трябва да се допускат машинации на изборния процес зад паравана на здравните мерки
© Прессекретариат на президента

Целта на тези консултации е да се мобилизират институции, партии, граждански организации, за да търсим заедно най-добрите решения, които гарантират здравето на гражданите, конституционното им право на вот и доверието им в изборния процес. Изключително важно е да се избегне възможността за машинации и манипулации на изборите зад паравана на здравните мерки. Това заяви държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес прие на „Дондуков“ 2 партия „Алтернатива за българско възраждане“ (АБВ).

В срещата, която е част от консултациите на държавния глава с непредставени в парламента политически формации, участие взе и вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Редица въпроси, касаещи машинното гласуване, времето за доставка на устройствата, одитиране, проверки, съхранение, транспорт все още остават открити, подчерта в началото на срещата Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Цветанов предлага парламентарният вот да се проведе в средата на април

По думите му само навременната и достъпна информация за цялостната организация на процеса, както и за всички мерки ще дадат възможност на гражданите да се почувстват защитени и да гласуват.

От политическата партия посочиха, че провеждането на парламентарните избори трябва да бъде в два дни. Като приемливи дати бяха посочени 15-16 май. Според лидера на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в така проведени изборите, биха облекчили работата на изборната администрация, биха дали възможност за по-мащабно ваксиниране на хората при тяхно желание и биха намалили възможността от допускане на хаос в изборния процес.

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви, че за избори в два дни се очертават два проблема. Първият е свързан с логистичното натоварване, а вторият и по-важен – с масовото недоверие на обществото относно опазването на сигурността на вота. Действията по машинното гласуване се предприемат критично късно, но това не означава, че трябва да се поражда недоверие в него, защото то е призвано да реши два основни проблема в изборите – високият дял на недействителни бюлетини и машинациите по време на броенето и оформянето на протоколите, коментира Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Държавният глава добави, че досега изпълнителната власт е абдикирала от машинния вот, като целенасочено е прехвърлила отговорността си към Централната избирателна комисия. Всеки български гражданин има конституционното право да участва в изборния процес, независимо от страната, в която се намира, затова партиите и държавата трябва да стимулират избирателната активност, призова още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Затова не е необходимо да се чака президентският указ за насрочване на изборите, за да започне информационна кампания не само за безопасността на гражданите в изборния ден, но и за масово гласуване и в България, и в чужбина, коментираха участниците в срещата. Сред другите мерки, които „Алтернатива за българско възраждане“ предложиха с цел гарантиране на прозрачен изборен процес, бе видеонаблюдението в секциите да започне 24 часа преди началото на изборния ден до окончателното показване на протоколите. Това ще даде възможност на наблюдателите и застъпниците да проследяват изборния процес.

От АБВ предложиха и увеличаване на правомощията на общинските избирателни комисии. Според вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , трябва да продължи обсъждането на темата за равен достъп на всички политически формации до медиите в рамките на предизборната кампания. Сегашната уредба е инструмент на противопоставяне, коментираха на срещата.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
896 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
Хмм

2021.01.10 | 17:44

12
Кой беше този Румен Радев? Някой знае ли?

2021.01.11 | 10:00

27
Един бивш военен глупак, това е Радев.

2021.01.10 | 21:33

22
пътник за Сибир, ако не му се пътува към СГЗ.
Емил Караниколов

2021.01.10 | 22:10

26
60 дена до изборите. ГЕРБ печелят за сетен път и Борисов ще управлява още четири години. Да живее България !!! Мисля че, избирателите и този път пак ще се консолидират около подкрепата за Герб, защото узрелия демократ-народът прави разлика между думи и свършена работа!
anna bird

2021.01.10 | 22:08

25
“принципният и доблестен” пишман президент е бъркал в държавни офиси под полата на негова служителка и подчинена.Същата той назначава на втори договор за оказаните сексуални услуги.Кукловодите му ги принудиха да се бракуват ,за да му наложат измамната визия за изборите,че е честен човек,глава на семейство и натовски генерал.Иво Христов е известен като човек с много зависимости,руски агент и антиевропеец.Той е в основата на десетки политически гафове на Радев ,който освен от руски самолети с изтекъл срок на годност от друго едва ли разбира.Не е виновен човечецът,жертва е на комунистическата казарма и БКП.Президентството, в този му вид представлява опасност за националната сигурност!
A

2021.01.10 | 22:08

24
Беше унизително да чуем как държавният глава не оспори намерението да се крият документи и обеща да изпрати "Митко" на помощ.Мишката Радев цър цър ..е в капана,който му е щракнал опашката и сега му остава само да църка от болка. ..цър цър Много хора свалиха доверието си от президента, когато чуха телефонния му разговор с ген. Стойков.

2021.01.10 | 17:44

13
Точно така другарю Радев, не бива да се допускат машинации ....Мая Манолова и нейната далавера с Костинбродската печатница, знаем ви другарки и другари от БСП/ДПС....плюс новите им проекти....Има такъв народ на Славчо от Учиндол.....Мая Манолова и нейният проект финасиран от Черепа .....Костя Копейкин и Възраждане ....АБВ и Румен Петков....Движение 21 и шашавата му лидерка , която излиза по медиите в определени моменти !!!!! Да не забравяме, че те влязат ли в властта .....иде ново руско робство

2021.01.10 | 21:35

23
Просто човек

2021.01.10 | 17:49

14
Добре че е Президента, иначе Гроб пак ще фалшифицират изборите и доживот няма отърване от тези престъпници...

2021.01.10 | 21:31

21
простия човек си остава завинаги прост

2021.01.10 | 20:39

19
много си прост

2021.01.10 | 17:58

16
бегай за бело бро
Гешев

2021.01.10 | 17:09

6
Импийчмънт (среща се и като импичмънт) (от англ. – обвинение, дискредитиране) се нарича процедурата, с която законодателен орган официално подвежда под отговорност лице, което е висш представител на властта (виж президент), за държавна измяна, корупция или друго тежко престъпление.

2021.01.10 | 21:30

20

2021.01.10 | 17:57

15
Тази вечер по Божков ТВ = бТВ, предаването 120 минути, стана нещо странно ....поканеният кмет на Калофер, естественно от БСП, коментира с насмешка мъжкото хоро в водите на Тунджа, все едно няма епидемия, все едно затвориха училища, дет.градини, рестранти , барове, театри и т.н просто щото има градушка навън, а не опасен вирус от който измряха хиляди Българи....даже журналистката се раздели с усмивка с другаря кмет( ужким независим) от Калофер.....и след това скочиха яростно на следващата тема за това че видиш ли 4 ма съветници от Сандански се ваксининрали и прередили по налижителните групи хора ?!?!?! Не казвам, че съветниците са някави богове и трябва на тях първи ваксина...ама 200 човека се гушнали и играят хоро ....ма не е прпблем....обаче за 4 ма видиш бТВ вдигнаха егати врявата в ефир....Уважаеми читатели вие кажете така ли е....или на мен нещо ми се е сторило по бТВ??????

2021.01.10 | 18:52

18
Това комунделски прасе- кмета е олицетворение на цялото бсп+извънпраламентарни комунистически партийки!
Психо

2021.01.10 | 17:59

17
Следващите му консултации трябва да са за психическото равновесие на българина и влиянието на президентската институция върху него. Дали не създава избухливи и озверели хора... И като нищо не му харесва, а очевидно не може да управлява, защо само побърква народа. И да СИ КАЖЕ КОЙ РЕЗУЛТАТ ЩЕ МУ СЕ СТОРИ ЧЕСТЕН, ЗАЩОТО СИ МИСЛЯ, ЧЕ АКО ГЕРБ ОТНОВО СПЕЧЕЛИ, ТОЗИ ЩЕ ПСИХЯСА. Болен е... Няма грам живец и оптимизъм.
Бай Тошо

2021.01.10 | 17:39

11
На Фатмака му викат и "Гумен Смрадев", та ми се струва другия Румен "Шадравана" не може ли да го поумоча и така да намали малко смръднята. Все пак пикнята по се понася от аките.

Добави коментар

Водещи новини