Гергов: Целта на моето изключване е да прикрие гафове на ръководството на БСП

  • 09 януари 2021 20:29

  • 42571
  • 30
Гергов: Целта на моето изключване е да прикрие гафове на ръководството на БСП
© bulphoto (архив)

Екс шефът на пловдивската градска партийна организация Георги Гергов гласува днес за нов областен председател на партията. Пост, който той заемаше два мандата и бе заместен миналия ноември от Атанас Петков. Този избор, обаче беше касиран от Контролната комисия заради пропуски в процедурата. Докато изчакваше в кабинета си резултата от вота, Гергов даде първото интервю след гласуването на неговото изключване от партията.

"Ще видим като преброим бюлетините, тук са пратили хора от София, проверяват ни, гледат ни като престъпници", посочи Гергов пред БНР, описвайки как изборът специално се наблюдава от Изпълнителното бюро. По думите му неговото отстраняване с гласуване на Националния съвет не е легитимно, защото по устав може да го изключи само първичната партийна организация, в която членува.

Обратното твърдение е просто оправдание, че не го изключва Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, а НС, смята Гергов.

БСП Пловдив избра нов председател на мястото на Георги Гергов

"В Пловдив нещата винаги са се случвали демократично и спокойно, а сега има едно напрежение, то дали е около мен или е предизборно, нямам идея", казва той. По думите му, въпреки това трябва да се запази самообладание и да се гледа за единството в партията. "Не разбирам всички хаотични движения и практики, които носят само загуба за БСП", заяви Гергов.

По думите му проблемът не е в него.

"Проблемът е в букет от проблеми, които се струпват на националното ръководство и те в старанието си да са и красиви и умни правят това, което се случва. Започна се с Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, кметът на Перник, сега може би ще започнат с Видин, Варна....Не само и изборите, които предстоят и кой ще реди депутатските листи, но и други скандали определят сегашното поведение на ръководството", каза още Гергов.

Опитът е да се прикрият сканадалите. Гергов припомни, че е възразил още преди прекия избор на председател, който той определи като път за превръщане на БСП в лидерска партия.

"Изчаквам да видя дали ще вразумят и ще спрат това преследване срещу всички знаещи и можещи хора в партията"."Нашите хора искат победа и сега, когато имаме шанс, ние създаваме вътрешни борби. В БСП се налага нещо, което не е присъщо за партията, което тя не може да приеме, това е чуждо тяло-еднолична власт и да се мачкат и газят обикновени хора, които спечелиха избори", коментира политикът.

"Аз съм социалист по убеждения - без значение дали е беден или богат", каза Гергов на въпрос какво политическо бъдеще вижда за себе си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
42571 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
студенти

2021.01.10 | 04:07

25
Братята Евлоги и Христо Георгиеви са в българската история известни като най големите дарители на първия университет в България. Ако сте изстински родолюбец и обичате народа си може да станете техен последовател, като направите дарение на сградата на ЦУМ за да бъде ползвана са Национален Исторически Музей. Така богатството може да се превърне в критерий за родолюбие и човещина. Вярваме че ако направите дарението няма да се превърнете в просяк и да умрете от глад. Но ще се превърнете в най големият родолюбец и най щастливия българин който завинаги ще остане в българската история.

2021.01.10 | 14:50

30
НЕСТОР МАХНО

2021.01.10 | 08:46

29
СТИГА СИ ХЛЕНЧИЛ.НЯМА Я ВЕЧЕ ПАРТИЯТА КАСИЧКА ЗАД ГЪРБЪТ ТИ.КАКВОТО СИ ВЗЕЛ ВЗЕЛ.ЩЕ ТИ СТИГНЕ ЗА ТРИ ЖИВОТА ПОНЕ.КАКВО СЕ ОПЛАКВАШ?
ха

2021.01.10 | 08:25

28
Най-накрая крушевската биволица да свърши нещо смислено!

2021.01.10 | 04:51

27
Внимавай батка , че твойта партия има голям опит с народни съдилища и отлюспвания завършващи с разтрели
БГ футболни фенове

2021.01.10 | 04:19

26
Ако Гергов дари сградата на ЦУМ на държавата за НИМ, освен че ще остане в изторията на страната ни като най голям дарител ще даде пример на депутатии и бизнесмени: да направят дарения за да се построй нов Национален стадион. Така богатите хора освен че ще бъдат полезни на близките си, ще бъдат полезни на целия народ и държавата си.
Захари Ангелов

2021.01.10 | 03:54

24
Господин Гергов покажете на бившите си съпартийци как постъпва бизнесмен родолюбец: като дарите ЦУМ на държавата за да се ползва за Национален Исторически музей. Тзи сграда е най подходяща за музей. Ако не искаш да я дариш, поне може да се договориш с кметството и да се превърне бившата сграда на ЦУМ в много съвременен НИМ. Този музей ще се превърне в Национална гордост като бългсрският Лувър. Вие ще се превърнете в най големия дарител в държавата и ще останете завинаги в историята. Близките ви наследници ще се гордеят с вас.

2021.01.10 | 02:43

23
Всички смърдите на далавери ,мистър Гергов.Кой и да утрепаш от вас все ще е късно.Просто такава е семката-крадлива
ПАРТИЗАНИН

2021.01.09 | 21:46

10
ТОЗИ Е ОЛИГАРХ МНОГО ПРЕДИ ГЕРБ БЕ -ТОВА СА ИСТИНСКИТЕ КОМУНЯГИ.

2021.01.10 | 02:13

22
Няма истински комонета,фашистите ги избиха.Тези са набедени боклуци.

2021.01.10 | 00:13

18

2021.01.10 | 02:11

21
Старо лай.. върви си вземай пенсийката и млъкни.
Lissa

2021.01.10 | 01:18

20
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Добави коментар

Водещи новини