Десислава Атанасова: Явно някой забрани на Радев да определи 28 март за дата за изборите

  • 08 януари 2021 17:55

  • 9922
  • 213
Десислава Атанасова: Явно някой забрани на Радев да определи 28 март за дата за изборите
© Кадър - БТВ

Президентът звучеше непреклонен, че изборите ще са на 28 март, когато го обяви публично декември месец. Явно после някой забрани на президента да говори за тази дата и да я определи за провеждане на изборите. Кой е този някой - питайте президента, аз не мога да отговоря на този въпрос. Ако се вземе едно решение и то не може после да се устои, а се търсят всякакви оправдания то да се промени, на вас как ви зевучи това? Президентът е военен и не мисля, че първо би изпратил армията някъде и после да мисли какво да прави. Нелепо е. ГЕРБ е готов за всяка една дата за изборите. Нашите структури са в прекрасно състояние и ние нямаме проблем дали изборите ще са на 28 март или друга дата.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ГЕРБ Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, по повод провежданите консултации при президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на относно датата за провеждане на предстоящите партламентарни избори.

Десислава Атанасова с остра критика към Румен Радев

"Добре е, че има работещ парламент, защото ако е нужно да се вземат спешни решения, ние можем да го направим. Чух днес, че може да се наложи да се промени Изборния кодекс, за да може да гласуват карантинираните хора. Според мен всички парламентарно партии ще се съгласят тези промени да минат бързо и всеки един български гражданин да може да упражни правото си на глас. Здравните власти най-добре могат да преценят дали да има "зелени коридори" за гласуване на възрастните хора. Ако се спазват всички мерки - дистанция и дезинфекция, съм убедена, че ще се справим с изборите, а и както виждаме - заразените намаляват с всеки ден", добави тя.

Ще могат ли карантинираните да гласуват? Ето отговора на ЦИК

"Аз съм твърд привърженик на електронното дистанционно гласуване и според мен гласуването по пощата крие рискове. Виждаме какво се случва в другите страни, където има гласуване по пощата, включително и в Америка тези дни. Аз съм твърдо против гласуване по пощата, но това е мое мнение и не означава, че то не може да бъде обсъдено. Относно гласуването на българите в чужбина, дали да бъде електронно, това също е въпрос на дебат. Няма нищо лошо да визмаме опит и от другите държави. След няколко дни ще има избори в Казахстан и колегата Кристиан Вигенин ще е специален наблюдател на ОССЕ там. После той може да сподели какво добро и полезно е видял на изборите в Казахстан. Пдстоят и избори в Португалия, също можем да ползваме техния опит. Пак ще повторя, че ако спазваме всички мерки, изборите могат да протекат нормално, още повече, че тогава ще имаме и много ваксинирани граждани", категорична бе Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Десислава Атанасова: В ГЕРБ винаги сме готови за избори

"Не знам кой е източникът на информацията, че Венецианската комисия не е доволна от нашето предложение за прокурор, който да наблюдава и контролира главния прокурор. Ако това е Елена Йончева, бих се усъмнила много сериозно в достоверността на тази информация. Българските институции имат официални канали за връзка с Венецианската комисия и нямам информация по тези канали да е е споделена такава информация", коментира депутатът от ГЕРБ инфорамцията, че Венецианската комисия не е доволна от последните предложени реформи и проемни в съдебната система и създаването на фигурата на "втори главен прокурор".

Последвайте канала на

Novini.bg
9922 213

Свързани новини

Коментари 213

Добави коментар
баба гицка

2021.01.09 | 21:08

213
другари, фигуранта е МУХЬО по природа - деса го командва, ку рнела го постави там, от русия му дърпат ушите - мухьо и половина
Иван Бъчваров

2021.01.09 | 20:13

212
Тая малоумна лелка,не може да говори колко е тъп бб а се занимава с един достоен човек
НЕПОДКЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕСЪМ ПЛАТЕН

2021.01.09 | 13:49

206
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
Коичу

2021.01.09 | 19:23

211
като чета все едно и също маи си платен пите си хапчетата редовно
Ха Ха

2021.01.09 | 18:17

210
Кой или кои са му забранили. Имената могат да са К..р.ела, да започват с Ч... с Р..ш. Ама Мунчо е свикнал да изпълнява заповеди.
ВЪПРОС НА ВРЕМЕ

2021.01.08 | 18:57

60
РАДЕВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ И РУСКИ АГЕНТ И ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН ,КАТО ТАКЪВ.
Анонимна

2021.01.09 | 15:39

209
Съвсем наскоро пеехте друга песен, за съд бяха тулупа и каскета.

2021.01.08 | 23:50

193

2021.01.08 | 21:25

182
Българин

2021.01.09 | 13:50

207
Олигофренът радефф трябва да бъде премахнат! Как може парламентарните партии да допускат, доказаният шизофреник радефф да взима решения с представители на улицата и политически извънпарламентарни маргинали! Това е болшевишката демокрация, наречена от политолозите ОХЛОКРАЦИЯ! ДАНС трабва да се самосезира! България е член на ЕС. Къде е оная мръсница с къщите за гости да сезира ЕП! Това е корупция и погазване на демократичните институции! Малцинството, платено от комунделскта олигархия иска да взима решения чрез Муньото - фигурант радефф извън ПАРЛАМЕНТА! Крайно време е БСП И ДПС да се опомнят какво правят срещу БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! Импийчмънт за олигофрена радефф! НЕЗАБАВНО! ВЕДНАГА!
Анонимна

2021.01.09 | 15:35

208
А тулупа какво прави за България, само лъжи, лъжи, да има кой да им вярва. И какво толкова ги бърка тази дата на изборите? Датата, че датата. В края на краищата, президента е този, който ще я определи.

2021.01.09 | 11:47

204
Десито скоро ще се върне на моста...
Българче

2021.01.09 | 13:08

205
Деси, Абе какво стана с експертите конституционна листи, които беше привлякла за проекта на нова Конституция? Че аз с който познат конституционна лист (хабилитиран преподаватели, а и асистенти от ЮФ на СУ), никой не се беше навил. А?
НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ ..БСП

2021.01.09 | 10:28

203
ДРУГАРИТЕ ТОЛКОВА БОЙ ИЗЯДОХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ, ЧЕ И ЗЛОБНИТЕ ИМ КОМЕНТАРИ НЯМА ДА ГИ УСПОКОЯТ......ЩОМ ГИ Е ШУБЕ ОТ ЕДИН ДЕПУТАТ НА УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ
НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ ..БСП

2021.01.09 | 10:25

202
ТАКА ДЕ, ДРУГАРИТЕ И СЕГА НЕМА ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ВЛАСТТА....ТЕ СИ ЗНАЯТ...БЕТОНИРАНА ОПОЗИЦИЯ

2021.01.09 | 10:12

201
ПАЧА ПРОСТА

Добави коментар

Водещи новини