Херо Мустафа: Шести януари беше мрачен ден за Съединените щати

  • 08 януари 2021 17:53

  • 986
  • 13
Херо Мустафа: Шести януари беше мрачен ден за Съединените щати
©

Винаги съм се гордяла със силата на американската демокрация и мирният преход във властта, посредством честни избори, е в сърцето на тази демокрация, се посочва в изявление на посланик Херо МустафаХеро МустафаХеро Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат,, публикувано във Фейсбук страницата на посолството на САЩ в София.

Шести януари беше мрачен ден за Съединените щати, отбелязва посланикът. "Ужасните сцени във Вашингтон, на които станахме свидетели, бяха насилствен опит да се подкопае нашия демократичен процес. Това беше погрешно и не показва това, което сме", заявява тя. Присъединявам се към лидерите от целия политически спектър в САЩ и по света в заклеймяването на тези действия, декларира Херо МустафаХеро МустафаХеро Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат,.

Джо Байдън към участниците в размириците: Вие сте вътрешни терористи

Свободата на словото и правото на сдружение са изключително важни и ние продължаваме да подкрепяме мирните протести като ключов принцип на демократично изразяване, посочва още посланикът.
"За щастие посегателството над нашия храм на демокрацията - сградата на Капитолия в САЩ - беше предотвратено и тези, които участваха в този криминален акт, ще бъдат преследвани от закона. Нашите законодатели се върнаха веднага на работа и потвърдиха резултатите от демократичните ни избори. Президентът Тръмп каза, че на 20 януари ще има плавен, нормален и безпроблемен преход на властта към новоизбрания президент Байдън. Демокрацията надделя", отбелязва Херо МустафаХеро МустафаХеро Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат,.

Аз съм благодарна за голямата подкрепа от страна на българите, които споделят нашето виждане, че демокрацията е процес, който зависи от силни институции и от хора, имащи куража да ги защитават пред лицето на всяко предизвикателство, заявява тя. Съединените щати ще излязат по-силни и по-мъдри след този тест за нашата демокрация, смята посланик Мустафа. Тези от нас, които вярват в демокрацията - в САЩ, в България и по целия свят, трябва да препотвърдят своя ангажимент винаги да я ценят и защитават, посочва тя в изявлението си.

Изявление на посланик Мустафа: Винаги съм се гордяла със силата на американската демокрация и мирният преход във...

Публикувахте от U.S. Embassy Sofia в Петък, 8 януари 2021 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
986 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Чудещият се

2021.01.09 | 12:36

13
Какво ли щеше да стане и каква ли щеше да е реакцията на "Световните лидери" ако такива събития се бяха случили в друга държава (примерно Русия) и полицията беше убила четирима демонстранти............
НЕСТОР МАХНО

2021.01.09 | 08:11

12
ЩЕ ИМА ОЩЕ МНОГО ОТ ТОВА.ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА.ТАЗИ СТРАНА Е СЪЗДАДЕНА С НАСИЛИЕ И КРАЖБИ НА ТЕРИТОРИЯ ОТ МЕКСИКО И КАНАДА.И ЩЕ БЪДЕ РАЗБИТА НА ПОНЕ 10 ПО МАЛКИ ПО СЪЩИЯ НАЧИН !!!
И РЕПТИЛКАТА СЕ ИЗКАЗА ПО ЗАПОВЕД

2021.01.09 | 01:45

11
И ТО СРЕЩУ ВСЕ ОЩЕ ДЕЙСТВАЩИЯТ СИ ПРЕЗИДЕНТ! ТРЪМП Е ВЕЛИК!!
И РЕПТИЛКАТА...

2021.01.08 | 23:48

10
СЕ ИЗКАЗА!
ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪК

2021.01.08 | 19:30

5
Мустафата дължи обяснение на България защо в САЩ промениха и премахнаха названията--баща,майка,сестра,брат и т н ..Редно е Еврейската измет ЗАХАРИЕВА да е привика и да поиска обяснение така ли САЩ смятат да водят политика и какви са тези глупости и извръщения.България трябва да размаха пръст на САЩ и както САЩ винаги се месят в делата на всяка една държава на планетата така и ние сега да им се намесим и да поискаме сметка.Редно е всички посланници на САЩ по света да бъдат превикани в посолствата на всяка една държава и да им бъде потърсена сметка също така и света редом с ЕВРОПА да откажат изцяло сътрудничеството с новата власт на ДЕМОКРАТИТЕ фалшифицирали изборите в САЩ..Нови избори с НАБЛЮДАТЕЛИ от всички държави..САЩ се доказа като БАНАНОВА държава която не може да провежда честни и почтенни избори..Също така ако БЯХ АЗ министър на МВНР въвеждам ВИЗОВИ изисквания за граждани на САЩ абсолютни реципрочни на тяхните ВИЗИ за нас...АКО ЕВРОПА,ЕС,ЕП ,ЕК и РОБСКА ЗАВИСИМА България имат топки да почват по тази процедура..Меркел вещицата никога няма да тръгне да го прави щото е ЛЯВА ЕВРЕЙКА комунистка..Тя е доказан враг на Германия и Европа..за нея само СМЪРТ чрез разстрел
САЩ....НАЙ ВЕЛИКИТЕ ОТ ВЕЛИКИТЕ

2021.01.08 | 21:16

9
ЩО БЕ ТРЕБВАШЕ ДА ТЕ ПИТАТ ЛИ.....
намирисва на

2021.01.08 | 20:23

8
from Russia with Love ...
Ди4о

2021.01.08 | 19:47

7
Най- после целия свят видя смисъла на т. н. американска демокрация- измета на всички нации в това число и българската. Разни Мустафа и др. се изредиха да съветват и подтиснат всички слаби и бедни държави и ги обират безмилостно. А са тъпи смешни и нахални и необразовани, но за. съжаление живеят на богата територия!

2021.01.08 | 19:34

6
Всяко начало има и КРАЙ.... колкото и да ви е тъжно... В България има казване: "Който гроб копае другиму,сам пада в него"
Българин

2021.01.08 | 18:52

4
Сега разбраха всички кой е научил Радю-гъдулката да вдига миризливото си юмруче току-що извадено от кофата на деса простакеса - товарищ Тръмп.
БГ

2021.01.08 | 18:39

3
Вие във вашата кошара не можете да потдържате нормален ред , А иска те да командва те СВЕТА. Напишете демократично --- с какво разрешение ,с каква цел и каква информация получихте ог АЕЦ Козлонуй

Добави коментар

Водещи новини