Поддръжници на Гергов протестираха пред централата на БСП и обявиха: Изключването му е противоуставно

08 януари 2021 15:31

Поддръжници на Гергов протестираха пред централата на БСП и обявиха: Изключването му е противоуставно
© Булфото/Архив
723 5

Активисти на БСП - Пловдив внесоха в централата на партията в София позицията си срещу изключването на Георги Гергов от БСП.

По-рано тази седмица Изпълнителното бюро на БСП предложи на Националния съвет Гергов да бъде изключен заради грубо нарушаване на устава. Според негови поддръжници обаче причина за тези действия на ръководството са разногласия около партийната листа.

Официално: Изключиха Георги Гергов от БСП

В централата на партията влязоха десетки защитници на Гергов, които декларираха пълната си подкрепа за него и поискаха среща с лидера на БСП Корнелия Нинова, която не беше на „Позитано“ 20. Според Тодор Стоилов изключването на Гергов е противоуставно. То може да бъде разглеждано единствено от организацията, в която Гергов членува.

Според Стоилов проблемът е заради листата на БСП в Пловдив. "Смея да твърдя, че това е причината, да. Ние сме хвърлени в абсолютен хаос, защото вместо да си нареждаме хората по секционните избирателни комисии, да възпрепятстват манипулации и да събираме гласове навън, ние се занимаваме помежду си и един вид се делим на такива, които подкрепят националното ръководство и тези, които не го подкрепят. Ние виждаме, че се отстрелват силните на деня".

Стана ли Георги Гергов жертва на Нинова?

От пловдивската организация отрекоха твърденията на централното ръководство на левицата, че след информацията за отстраняването на Гергов са постъпили десетки заявления за членство в БСП - Пловдив. Преди да влезе в централата депутатът Георги Търновалийски заяви, че случващото се е репресия и призова членовете на Националния съвет да не се подават на натиск.

Пред БНР тази сутрин Търновалийски коментира, че решението за Георги Гергов се взима при тежки нарушения на устава на БСП, защото той не може да бъде изключен като редови член от Националния съвет, тъй като той не е негов член от 18 декември. „Може да го изключи само основната партийна организация, в която той членува", подчерта още социалистът.

Novini.bg
723 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Някой

2021.01.08 | 19:07

115900
Типично по комунистически. когато комунягите не могат да се разправят с външните им врагове, започват да търсят врагове в собствените си редове и започват да се избиват по между си. Такава е тактиката на Сталин, станала основна партийна линия на всички комунистически партии. И ако някой мисли, че след като БКП се прекръсти БСП не е комунистическа бърлога, то дълбоко се лъже. И ега БСП е комунистическа партия и работи също толкова усърдно срещу България в полза на Русия,както БКП работеше в полза на СССР.
ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

2021.01.08 | 17:47

115723
ТО В БСП МАЙ ЩЕ ОСТАНЕ САМО...ПОЛИТБЮРОТО

2021.01.08 | 18:56

115867
..и милионерите-приватизатори!

2021.01.08 | 18:02

115761

2021.01.08 | 18:42

115827
Гергов, Симеонов и Каракачанов да бъдат приети в герб, като Румен Христов.

Добави коментар

Водещи новини