Обсъжда се изготвянето на здравен протокол по време на изборите

  • 07 януари 2021 14:25

  • 995
  • 5
© Булфото (архив)

Всички общини на територията на страната са в готовност парламентарните избори да се проведат на 28 март. В това увери Даниел ПановДаниел ПановДаниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново,, кмет на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в Република България, по време на срещата му с президента Румен Радев.

,,Още от 7 декември, когато чухме, че датата ще бъде 28 март, имаме добра комуникация помежду ни. Имаме готовност и организация, с която можем да започнем подготовката за провеждането на парламентарните избори. Кметовете на общините са органите на изпълнителната власт, които имат правомощия да организират и технически да обезпечават изборния процес. Имаме подготвителен процес. Разполагаме и с анализ, от който сме извадили добрите пракитики от провеждането на избори от други страни, които ще ги внедрим тук, веднага щом бъде обявена датата'', обясни Димитър Панов и подчерта, че общинските администрации имат солиден опит и техническа експертиза.

Даниел ПановДаниел ПановДаниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново, е категоричен, че общините ще се справят с организацията на изборния процес (Снимка: Novini.bg)

Мнението на всеки един кмет е, че трябва да запазим здравето на хората, поради което сме провели разговори с министъра на здравеопазването относно изготвянето на здравния протокол. Обсъждали сме много детайли по него, като ръкавици, маски, разстоянието, дезинфектантите, добави той.

Десислава Атанасова: В ГЕРБ винаги сме готови за избори

,,Ако изборите са на 28 март, от 26 януари имаме готовност на 5 февруари всички кметове на общини трябва да образуват със своя заповед избирателните секции на територията на съответната община. Следващото наше задължение определя местата за обявяване на избирателните секции. Това като срок при нас е разписано като 10 февруари. На 15 февруари общинската администрация обявява предварителните избирателни списъци и ги публикува на интернет страницата. На 20 февруари се провеждат консултациите, които са 35 дни преди изборния ден. Нещата, които сме начертали като план, са доста обсъждани, така че сме сигурни, че ще се справим. Разбира се, има още редица въпроси на местно ниво, които ще решим и ще изпълним, но ние имаме тази готовност'', увери държавния глава Даниел ПановДаниел ПановДаниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново,.

Последвайте канала на

Novini.bg
995 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.01.07 | 15:14

5
Гласувам пак за ГЕРБ
ПЕНСИОНЕРИ

2021.01.07 | 14:59

2
А, ние искаме в КРАЯ на МАЙ, ако разбира се "другарят" Борисов ОБЕЩАЕ, че ще ни ДАВА още ДВА МЕСЕЦА по 50 лева!!!
БМБ

2021.01.07 | 15:01

4
А,защо не,в НОЩНОТО ШКАФЧЕ има ДОСТАТЪЧНО?!

2021.01.07 | 14:53

1
Тъпака нали искаше на 28.03? Сега какво се отмята?!

2021.01.07 | 14:59

3
тъпак си ти герберастка подлого.

Добави коментар

Водещи новини