Скандалите в БСП продължават, Симов нападна Гергов: Той е котва, която тегли партията надолу

  • 06 януари 2021 17:40

  • 975
  • 7
Скандалите в БСП продължават, Симов нападна Гергов: Той е котва, която тегли партията надолу
© Кадър - БТВ

Причината за изключването на Георги Гергов не е само една. Група от БСП установи редица нарушения на партийната организация в Пловдив. Тази серия от нарушения не може да бъде толерирана. Правилата са за всички и над всички.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от БСП Александър Симов по повод скандалите в партията свързани с предложението за изключване на Георги Гергов.

"Георги Гергов е проблем за БСП още от 2006 - 2007 година. През последните години той ясно е показал, че няма нищо общо с лявата идея и непрекъснато взривява партията. Последният взрив бе миналата година, когато управляващите въведоха пълен локдаун и не помогнаха по никакъв начин на гражданите. Тогава г-н Гергов даде интервю, в което обяви, че БСП трябва да подкрепя правителството и мерките, защото иначе ще загуби. Тогава централата ни на "Позитано" бе залята от гневни писма, в които се настояваше г-н Гергов", разкри Симов.

Нов скандал надвисва над БСП, изключват Георги Гергов от партията

"Гергов е котва, която тегли БСП надолу. Резултатите на партията в Пловдив показват това - там сме пета сила. Градската организация в Пловдив не е свалила доверието си от ръководството на БСП. Тази декларация е подписана от 20 души, които са приближени до Георги Гергов. Убеден съм, че истинските пловдивски социалисти не подкрепят тази декларация. Конфликтът между Георги Гергов и Корнелия Нинова започна преди 3 години, когато той бе изключен от Изпълнителното бюро заради срещите му при главния прокурор. Гергов непрекъснато нарушава устава на партията и гледа само своя интерес. Рано или късно той ще се включи в партията, която му е на сърце и към която принадлежи - ГЕРБ. Той беше радетел за коалиция с ГЕРБ и никога не е криел това. БСП се изчиства в момента", категоричен бе червеният депутат.

БСП е готова за избори по всяко време

"Не разбирам защо се води спор за датата на изборите. Ние ясно сме заявили нашата позиция - президентът има законово право да назначи изборите, когато прецени за добре. БСП е готова за всяка една за изборите. Никой в БСП не може да каже кой ще е канидатът ни за президент. Ние не сме лидерска партия, има си процедури. Нека минат парламентарните избори и тогава ще има решение. Моето лично мнение е, че Румен Радев трябва да бъде нашият кандидат", обяви Александър Симов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
975 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.01.06 | 19:34

3
избийте се да е,ба вашта мама болшевишка бесепарско-русофилистична!

2021.01.06 | 23:44

7
Дядо Йоцо

2021.01.06 | 21:13

6
Първия на Първата -другарко Нинова вашите крака най-хубаво миришат!!!

2021.01.06 | 20:45

4
Да, Другарю Симов, така е, но така ще бъде до като НЕ ИЗЧИСТИТЕ всички КОТВИ в "бсп"!!! ОБЯВЕТЕ СПИСЪКА с ИМЕНАТА на тези, които ПОДМЕНИХА листата за Евровота на "бсп"!!! СЕГА, ВЕДНАГА, НЕЗАБАВНО, без да се съобразяват с "изборите"!!! НАПРАВЕТЕ го, ако наистина искате да СПАСИТЕ БСП, да СПАСИТЕ България!!!

2021.01.06 | 20:49

5
Другарю Симов,Вие в "бсп" ли Сте или в БСП? ЗНАЙТЕ в БСП,МИЛИОНЕРИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА!!! Просто НЯМА логика!!!
Цървул

2021.01.06 | 18:02

2
Благодарение на такива обтекаеми глави като на Сашето, БСП потъва и без котви като Гергов! Ще бъдат невероятно изненадани вечерта на изборите,но "Много си тъп, Саше" пак ще е до Нинова, за да ни обяснява как са спечелили морално...
СИМОВ....ГОЛОТО ЛИЦЕ НА БСП

2021.01.06 | 17:49

1
ПРАЩАМ ТИ ГОЛА СНИМКА НА РАДАН КЪНЕВ.....

Добави коментар

Водещи новини