Стана ясно коя фирма ще достави машините за гласуване

  • 30 декември 2020 16:27

  • 1036
  • 3
Стана ясно коя фирма ще достави машините за гласуване
© Булфото/Архив

Дружество „Сиела Норма“ беше определено от Централната избирателна комисия за изпълнител на обществената поръчка за доставка на машините за гласуване при водещ критерий най-ниска цена.

В поръчката участваха общо осем кандидати, но на финала на надпреварата останаха само двама от тях, които подадоха оферти - „Лекс.БГ“ и „Сиела Норма“. Предложенията на двете фирми - "Лекс.БГ" и "Сиела Норма", се оказаха еднакви като стойност. При последвалите проведени преговори на Комисията по поръчката с тях, "Сиела Норма" е обявила, че ще намали с 1000 лева без ДДС цената.

ЦИК избира доставчик на машините за гласуване на изборите през 2021 г.

Решението на ЦИК за обявяването на дружество "Сиела Норма" за изпълнител по обществената поръчка за доставка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване беше взето, въпреки изразените на заседанието особени мнения на членовете на Комисията по поръчката, свързани със съмнения за споразумения между двете фирми и нарушение на конкуренцията.

"Българските машини за гласуване" обжалват решението на ЦИК да ги отстрани

Членът на ЦИК Ивайло Ивков коментира пред БНР темата: "Аз вече съм убеден, че е така, че тези лица са свързани". Председателят на ЦИК Александър Андреев заяви: "Всеки един от участниците има своите права по закона за обществените поръчки и според Изборния кодекс, за да може евентуално да предприеме необходимите действия".

Очаква се договорът с победителя в надпреварата да бъде сключен на 8-ми януари.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1036 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.12.31 | 13:29

3
Сега БСП ще загуби машинно а на Радев ще му натрият носа.

2020.12.31 | 13:28

2
Когато ГЕРБ пак спечели изборите ще я обявят за приближена на управляващите.

2020.12.30 | 22:49

1
mashinki za aina

Добави коментар

Водещи новини