България ще предостави вноска от 100 000 лв. на фонд "Зелен климат"

  • 22 декември 2020 14:38

  • 184
  • 0
България ще предостави вноска от 100 000 лв. на фонд "Зелен климат"
© Novini.bg

Министерският съвет одобри днес проект на Тристранно споразумение относно Зеления доверителен фонд за климата между правителството на България, Зеления фонд за климата и Международната банка за възстановяване и развитие в качеството ѝ на временен попечител на Зеления доверителен фонд за климата, съобщават от пресслужбата на кабинета.

С приетото Решение се възлага на министъра на външните работи да проведе преговорите и да подпише тристранното споразумение.

Зелен пиар ли са 30% климатичен бюджет на ЕС?

В изпълнение на тристранното споразумение България ще предостави вноска в размер на 100 000 лева на фонд "Зелен климат" от предвидените бюджетни средствата за официална помощ за развитие, в изпълнение на прието от Министерския съвет решение номер 915 от 10 декември 2020 г., се посочва в прессъобщението.

Като страна по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата и Парижкото споразумение по климата, със своя принос България ще допринесе към солидарните усилия на международната общност за формулиране на интегрирани и всеобхватни политики, насочени към повишаване на способностите за адаптация към и смекчаване на неблагоприятните последици от изменението на климата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини