Деница Сачева предостави на МБАЛ-Добрич средства за кислородни генератори

21 декември 2020 11:59

Деница Сачева предостави на МБАЛ-Добрич средства за кислородни генератори
© Булфото
278 1

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и народният представител Даниела Димитрова предоставиха на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич средства за закупуване на два кислородни генератора. Дарението е от организацията ГЕРБ-Добрич, на която Сачева е областен координатор.

Сега проблем номер едно е борбата с пандемията и разбрахме, че болницата има нужда от такава апаратура, каза Деница Сачева.

Апаратите сами генерират кислород и подават потока към тежкоболните пациенти в реанимацията на ковид-сектора в болницата, поясни изпълнителният директор на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Георги Желязков. По думите му в сектора, който разполага общо с 66 легла, се лекуват 58 пациенти, от които за шестима се полагат интензивни грижи.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23218
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23218

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
278 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
сачева - безполезна си

2020.12.21 | 16:07

95632
само помощи за бизнеса и туризма, а вишисти в заварено положение на ковид кризата - и по 5 лева на ден не дават - ПАРИТЕ НЕ СТИГАТ ДО ХОРАТА в НУЖДА, а за пълнене на чекмеджета, а в АМЕРИКА подпомагат и безработните в заварено положение на кризата - и те са хора и кризата - ТАКА СЕ СТРОИ БЪДЕЩЕ, а не дрън дрън та пляс като тука

Добави коментар

Водещи новини