Румен Радев: Аз обединявам българите срещу статуквото

  • 19 декември 2020 14:54

  • 15905
  • 172
Румен Радев: Аз обединявам българите срещу статуквото
© Булфото (архив)

"Мутри вън" е думата на 2020 г., обяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в предаването "Годината" на "Дарик". 

Половин година по-късно пак бих излязъл пред президентството с вдигнат юмрук, коментира държавният глава и посочи, че винаги застава на страната на хората, когато те изразяват своите позиции.

Президентът: Всички твърдения, че пръскам зараза, са израз на политическо безсилие

Аз обединявам българите срещу статуквото, срещу беззаконието и несправедливостта, каза Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите му в това усилие трябва да бъдем единни. 

Защото ако имаме криза, ако сме държавата с най-голяма смъртност в ЕС, то е именно заради характера на това управление. Има ли разгърната програма и методика за тестове? Има ли таргетирано тестване на определени рискови групи? Трябваше да бъдат предприети такива стъпки, за да имаме информация. Правителството сутринта взема едно решение, следобед го отменя, коментира държавният глава.

За да се вземе някакво решение, трябва да има информация, обясни президентът във връзка с отказа си да свика Консултативен съвет заради кризата с коронавируса. България е страната с най-малко тестове за коронавирус на глава от населението, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Защо Радев не е свикал досега консултативен съвет за намаляване на напражението?

По думите му в България няма баланс между социалните, икономическите и здравните мерки. "Не се състави ясен план. Много държави показаха, че може да има такъв план и той може да работи."

В работата на експертите аз няма да се меся. Те са хората, които трябва да кажат колко да продължат мерките, но това не трябва да става на базата на догадки, заяви президентът, попитан дали е съгласен с решението за удължаване на противоепидемичните мерки.  

На деветия месец, откакто кризата вършее, ние приехме Национален план за готовност при пандемия. Това е сарказъм, коментира държавният глава. По думите му, планът за ваксинацията трябва да обхваща първо най-рисковите групи - медиците, лекарите и т.н.

Доц. Кунчев: След Нова година започваме имунизация срещу COVID-19

Недоверието към ваксините е огромно. Трябва да бъде разгърната една много сериозна кампания от медицинските специалисти – да обяснят какво точно се случва, как трябва да се случи. Трябва да има информирано съгласие, когато се предприемат подобни мерки. Няма нужда да се играе този политически театър - политиците първи на ваксината. Важно е медиците да дадат пример. Ако отида да се ваксинирам с първата партида от 5000 ваксини, веднага ще излезе заглавие „Радев отне шанса за живот на някого”, коментира президентът. 

Моят проблем с правителството е, че аз предлагам много неща - и устно, и писмено, но те не се чуват, каза Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Всеки ден с това управление е пагубно за България. Не мислете, че аз не следя какво говорят и партиите, и хората, и социолозите. Указът за датата за изборите ще го дам, както е по Конституция, обяви държавният глава.

По думите му от много време сме, освен във всички останали, и в духовна криза. Всеки, който иска да управлява, трябва да покаже, че може да се справя с кризите, каза Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и добави, че ясно е казано, че ни чакат кризи. 

Според президента не се е стигнало до предсрочни избори заради "безочието на управляващите".

Аз не ръководя НСО, крайно време е това да се разбере, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по повод акцията на Росенец, която малко по-рано пред радиото коментира Христо Иванов.  

Имаме стратегии и планове за управление на водните ресурси, само че нямаме система за мониторинг, каза президентът във връзка с водната криза. 

Еврозоната пуска България и българските граждани, а не мутрите, отговори Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на попитан защо Банковият съюз допуска правителство, което президентът определя като състоящо се от мутри.

Правителството на Борисов трябва да е благодарно на Костов, Станишев, Орешарски и Симеон Сакскобургготски, които наложиха определена финансова политика, посочи държавният глава.

На абсолютно единна позиция сме с правителството по темата РС Македония. Пътят за членство на страната в ЕС минава през София. България има огромен интерес за приемането на страната в Съюза, коментира Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Никога не съм атакувал самия самолет или държавата, която ни го предлага. Против това съм страната ни да харчи такива суми без прозрачност, каза още президентът във връзка със сделката за F-16. 

Нов шпионски скандал с гражданин на Руската федерация

Националната сигурност е абсолютен приоритет. Виждате с какъв размах прокуратурата разнищи мрежата на руската дипломация, а в същото време не взема отношение по повод записите с гласа на премиера, каза Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по повод обявяването на персона нон грата на руския дипломат, обвинен в шпионаж. 

Прокуратурата се произнесе за записите, в които се смята, че се чува гласът на Борисов

Последвайте канала на

Радина Лазарова
15905 172

Свързани новини

Коментари 172

Добави коментар
Коментар

2020.12.21 | 12:27

171
Г-н президента 4 години ни разединява, ама според него е обратното. Е , да е жив и здрав, с или без ваксина. Как за 4 години не раззбра, че начина за реализиране на политики в България е чрез парламента!? Не с революция!
До Коментар

2020.12.22 | 17:42

172
Как да разбере президентът ,че чрез парламента се управлява като е прост фатмак.В Америка даже и английски не можа да научи а той вече не се счита за чужд език а за работен такъв.

2020.12.20 | 23:16

170
ТОЗ НЕ ЩЯЛ ДА СЕ ВАКСИНИРА, ЧЕ ВАКСИНАТА БИЛА НЕМСКА. ОТ МОСКВА ЩЕ ГО ВАКСИНИРАТ С НОВИЧОК! КАКЪВ МУ Е ПРОБЛЕМА НА ИЗРОДА?
ДО РАДЕВ ............НИ ПОЗНЪЪЪЪЪ...!

2020.12.20 | 21:09

169
НИ ПОЗНЪЪЪЪЪЪ.....СТАТУКВО ИМА ПРИ БСП , ВСЕ ОЩЕ ИМА , ТО НАЛИ КОРНЕЛА СЕ ОПЛАКВА ОТ ПРОВЕРКИ НА ДЪРЖАВАТА НАД НЕЙНИТЬИииии БИЗНяСМяНИНЬИиииии .....! РАДЕЕЕЕЕЕВ ..., НЕ МОЖЕ ДА ИМА СТАТУКВО ОТ 9 ГОДИНИ БЕ ....ТО СТАТУКВО ИМАШЕ 21 ГОДИНИ . САМА ЧЕРВЕНИ ДРУГАРИНИ - ТАВАРИШИ И ДРУЗЯ НА ВСИЧКИ НИВА . А ТО ПЪК НЯМАШЕ И НИВА - ВСИЧКО БЕШЕ С ГЛАВАТА НАДОЛЕ ..
ДО РАДЕВ ............НИ ПОЗНЪЪЪЪЪ...!

2020.12.20 | 21:07

168
НИ ПОЗНЪЪЪЪЪЪ.....СТАТУКВО ИМА ПРИ БСП , ВСЕ ОЩЕ ИМА , ТО НАЛИ КОРНЕЛА СЕ ОПЛАКВА ОТ ПРОВЕРКИ НА ДЪРЖАВАТА НАД НЕЙНИТЬИииии БИЗНяСМяНИНЬИиииии .....! РАДЕЕЕЕЕЕВ ..., НЕ МОЖЕ ДА ИМА СТАТУКВО ОТ 9 ГОДИНИ БЕ ....ТО СТАТУКВО ИМАШЕ 21 ГОДИНИ . САМА ЧЕРВЕНИ ДРУГАРИ НА ВСИЧКИ НИВА .
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.20 | 19:36

167
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

2020.12.20 | 18:07

166
ЖАЛЪК СМЕШНИК!
Руменчо Радев - пРезиденчето

2020.12.20 | 16:31

165
Хе ,хе ! Мъжлето на Деска ,нещо си е повЕрвало ?! ПовЕрвало си е ,че нЕкакъв фактор ,че е политик и държавник , че нещо зависи от него ,и че има подкрепата на народа ???!!! Как да на кажем за него ,че е пълен нещастник и палячо ,как ???

2020.12.20 | 15:39

164
Хич Нем Ум, ще остане в историята, като преЦрдента разединил Българската нация,

2020.12.19 | 16:26

31
Гейберастката ненавист срещу човека, измел ПП ГРОБ на фалшифицирани от тях избори е разбираема. Тепа ви един път яко, а ще ви тепа още много.
Пилот

2020.12.20 | 15:05

163
Ще дойдат като станат на Тръмпова възраст, 77 години, сега още ги търсят на самолетното гробище в Аризона. Ама свинчугата от Банкя заглади косъма, вече ребром едва минава през големия портал на министерския съвет, затова я вкарват отзад с крана направо от каросерията на самосвала.
Гейберите, я кажете,

2020.12.20 | 15:04

162
къде са Ф-16ките, дето ги платихме в брой на тройна цена за да не се катурне Мутрата? А, щели да дойдат 2029. Ама не всички и само след доплащане.
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2020.12.20 | 14:28

156
Не човек, а каун омазан с болшевишки л.айна до уши! Комисионни за грипена, шпионаж в полза за Пияна Просия, стиковане на информация, назначаване на к.урветината си на две длъжности - това е радефф- олигофренъТ, малоумният палячо на работа в президентството на РБ!
ма4кай

2020.12.20 | 14:19

154
евала, брато, ма4кай гейберските комундрели.

2020.12.19 | 19:07

87
Мутри, вън!

2020.12.19 | 18:34

80
Никой отдавна не кълве на сълзливите истории на низшото ниво на БКП за "битите им дядовци". Разправяйте си ги тия докато чакате сеанс под магнолията в Банкя.
гейберите с червените корени

2020.12.19 | 18:33

79
не били "комунисти", хахахаха. вижте си партийното членство на вождовете, крадци жалки - всички до един охранка и ибрикчии на окръжни комитети на БКП.
Миро

2020.12.19 | 18:25

77
Така е другарю комунист вие с тепането сте на ти.Има и мои роднини изтепани от вашите бащи и деди.Вие подържате франта на главорезите пред вас

2020.12.19 | 18:09

68
надай се к.у.ре на пияни жени
Хахаха

2020.12.19 | 17:57

64
Радев шиба гейберастията с вета, които сочат отвратителната мутренска корупция, шиба гейберастията с подкрепа за протестите, шиба гейберастията с интелигентност срещу свинската тъпота. Гейберастията цвили от злоба, та от пръските над Банкя вали.

2020.12.19 | 17:34

58
не на комунистите

2020.12.19 | 16:41

38
Този ще остане в историята като Резидента и Разединителят!

2020.12.19 | 16:33

33
БСПeдepаcте мълчи с тези заучени фрази

2020.12.19 | 20:04

97
Най-жалкият президент в историата ан страната

2020.12.20 | 15:02

161
За Рошльо Плювнаиев говорим тук, за една проста горноджумайска пу тка, която Юлето е беше със страпона, а после заряза. Ирландската пастирка бе, бай Тодоре.
Бай Тошо

2020.12.20 | 14:34

160
За кого говориш, за Мунчо, за Фатмака, за Смрадев, за Ел фигуранте. На Деска втория мъж има яко раздвоение на личността.
Роско Плювналиев-Котарака, прецедент

2020.12.20 | 14:19

153
Припознах се, благодаря, че ме помните.
Бунтата

2020.12.19 | 21:19

98
Много по жалък си ти!!! Вземаш пари да пишеш и мрънкаш с/у президента,но не разбираш колко си жалък!!!!

Добави коментар

Водещи новини