Томислав Дончев: Учените търсят причините за високата смъртност у нас

  • 18 декември 2020 21:23

  • 60578
  • 69
Томислав Дончев:  Учените търсят причините за високата смъртност у нас
©

Не знам някой по света да е успял да се справи с пандемията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Това коментира вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в предаването Панорама по БНТ.

Лошият здравословен статус на голяма част от българите може би е причината за високата смъртност у нас, коментира той.

Не очаквайте от мен безочлив отговор , че сме се справили с вируса и ситуацията в страната. Никой в света не се е справил.  Учените търсят причините за високата смъртност у нас.  Вероятно една от причината за това да е влошеният здравен статус на населението.  Едва ли има някой, който да се е справил”, каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Пролетта вирусът беше абсолютно непознат. Оттогава мина много време. Тъжен факт, е че не се успява да се помогне на всички.
Системата натрупа опит. Никой в Европа  през пролетта не знаеше какво представлява коронавирусът, каза Дончев.

Относно мерките за подкрепа той посочи, че всичките системи се пренастройват да работят на други обороти, което е отнело време.

Стремежът ни е да стигнем до всички категории бизнес, каза Дончев.

По отношение на европейските пари в размер на 29 милиарда, Дончев заяви, че  много сериозни преговори текат през последните два месеца с ЕК. Основният акцен са хората, включително за икономическото развитие.
Планът трябва да ни помогне да се справим с последствията от кризата. Това е уникален шанс. Икономиката ни трява да стане много дръзка и дигитална, каза той.

„Формите на подкрепа са коренно различни, по който държавата е инвестирала пари до момента в кризата. През пролетта бе сметка на европейските програми. Сега се наложи цялата система да се пренастрои и да работи на други обороти. Първите пари успяха през май да дойдат след два месеца, сега се надяваме да сме по-бързи”, каза Дончев.  
 
Една политическа сила трябва да участва в изборите само с намерението да управлява, заяви Дончев на въпрос готви ли се ГЕРБ да управлява след изборите.

Вицепремиерът коментира и протестите през последните месеца, като обясни, че в управлението е имало "ярък, чист сблъсък между държавния и партийния интерес".

За нас, ако гледаме от партийния интерес, беше много по-изгодно да подадем оставка през лятото. Факт е, че престоят в Министерския съвет от лятото насам носи политически щети, допълни още Дончев.

На въпроса къде се вижда след една година, вицепремиерът отговори, че на първо място се надява да е жив и здрав. Едно от големите ми желания е да мина целия маршрут Ком-Емине, който отнема 21 дни и все не мога да ги намеря, призна Дончев.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
60578 69

Свързани новини

Коментари 69

Добави коментар

2020.12.19 | 08:12

53
Муфтачииски всъщност позна,че яко ще се мре,само дето забрави да каже че хората няма да умират от вируса а от ТИКВЕНОТО здравеопазване.

2020.12.20 | 14:08

69
А кога видя друго здравеопазване, че правиш сравнение?

2020.12.19 | 09:31

55
Браво!!! Точно!!!

2020.12.19 | 00:08

29
Хората мрат по стълби и коридори на болниците заради бюрокращина и липса на легла и лекуващ персонал.Какво ще разследвате??.Пресен пример с родилката от ямбол.От колко болници я върнахте жената??Срам за докторите.Ами ако беше получила силни родилни болки докато обикаляха да търсят болница??Уж дали клетва да помагат а като доиде време за помощ и те напускат.Защо??Всички искат да си седят в кабинетите.да си пушат цигарите с кафетата по цял ден да си вземат паричките от касата и таксите.Да си облекат кожените манта и да се яхнат на скъпарските коли. Това са днешните доктори Щели да разследват все едно не знаете

2020.12.20 | 13:33

68
А кого обвинявате, че няма персонал, спомняте ли си Италия и новините, и там ли е бюрикратщина, а какво ще кажете за САЩ, само в Русия според вас предполагам всичко е мед и масло

2020.12.19 | 10:44

59
Вероятно са искали пари.Казват, че едно раждане е около 2-3000лева.Затова са й отказвали.
ясновидец

2020.12.19 | 08:40

54
умират ,защото не носят маски и товарът на вируса надделява и имунната с-ма не може да се справи; умират ,защото нямат пари да стигнат до доктор; умират,защото нямат превоз в малките населени места до болница; ;умират,защото няма лекарства свободен достъп до антибиотик и други в аптеката,трябва да минеш през лекар да платиш такса 30 - 50 лв за да ти напише рецепта,умират,защото здравеопазването в България е скъпо и достъпно само за богатите и политиците,останалите просто оцеляват; както писах и преди вирусът повтаря и потретя даже ,може да го карате много пъти и то различни негови мутации от което ще пострадат органи които ще лекувате с години напред;;;и както ви казах през февруари здравната система няма да издържи,тя и сега не издържа,пълен провал,няма и да се оправи в близко бъдеще,докато здравеопазването не стане безплатно и не се покрива от бюджета дотогава ще е тоя хаос и ще мрат хора пред болниците, по домовете си и т.н.,сега и да ми пишете че безплатен обяд няма аз пак казвам,ще умират хора и ще бъде хаос ,докато здравеопазването не стане безплатно и достъпно еднакво за всички,каквито и други подобрения да правите и модели да следвате - няма да има никакъв успех;; и се пазете щото сега тепърва ще умират много хора от вируса,никакво пускане на детските градини,ще умират и деца,както вече писах пред седмици,те и политици ще умрат,нищо че имат достъп до болница и до добри лекари

2020.12.20 | 13:27

67
Стреснах се от тоя Захариев и няма вече да нося маска а противогаз.
До: "Кой не носи маски не, педал?"

2020.12.19 | 11:55

61
Ей, келеш! Ако те видя наживо ще видим дали ще си толкова отворен! Как не те е срам да говориш така? Андриан Захариев
Кой не носи маски бе, педал?

2020.12.19 | 09:34

57
Мамка ти и боклука!
ПЕТКО

2020.12.19 | 12:21

62
ТОМИСЛАВ Е ПЛЪТЕН ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ. ЗА БЧЕТИРИ ГОДИНИ НЕ СВЪРШИЛ НИКАКВА РАБОТА.ПОСТОЯННО ПОВТАРЯ КАТО ЛАТЕРНА ЕДНО И СЪЩО ЗА „СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ”'
Стефанов

2020.12.20 | 13:21

66
След каро обвиняваш Дончев за несвършена работа не оставяш място за президента в класацията.
Вълчан войвода

2020.12.19 | 17:14

65
Със какво оръжие щте тръгваш бе пръдльо
Ринго

2020.12.19 | 17:07

64
Горете си маските и после ревете келеши

2020.12.19 | 14:48

63
pricinata za visokata smartnost grobarski bokluk e edna niama kak narod podstaven pred grobarskata diktatura I genocid obrecen na glad mizeria I lipsa na pari za medikamenti da ne mre kato muhi nezavisimo ot kakva pandemia vsicko tova bokluk e vashe prestapno delo.
Evian

2020.12.18 | 23:23

25
Прекалено се пие и пуши в тази държава, на Запад такива се лекуват последни, ако изобщо, а в Америка застраховката, за да се лекуваш става прекалено скъпа. То хубаво да си прехвърлим вината на болниците, но при нас здравеопазването си е супер, просто простащината е и там и при докторите и при сестрите. Даже бакшишите не ги правят хора. И освен няколко крадци в тази сфера, не, не се краде, просто здравеопазването струва доста пари тези дни! Намалете си разходите, не си купувайте коли, които не може да изплащате, учете и се преквалифицирайте, правителството няма да ви даде нищо обратно, което не сте вече дали като данъци. С всяко правителство е така, не само с това.

2020.12.19 | 10:46

60

2020.12.19 | 09:43

58
Томито с кривата уста е фъфльо недоносен. Бушон на банкянската свинюга.

2020.12.19 | 07:11

52
Всички българи знаят защо е висока смъртността , странно как само вие политиците или се правите на шантави, или наистина не знаете. Да наистина може и да не знаете защото в София има лекари и то работливи, но мръднеш ли в провинцията - там е пародия на лекари при това зли и мързеливи. Не им се занимава така да се каже. Чакат деня да мине за надника дремят спят и нищо не правят. Те останаха като наследство от комунизма. Стара и долнопробна мърша със самочувствие че са ГОСПОД и властват над болния народ. Затова всеки млад и амбициозен лекар бяга в София където да лекува и да се развива.

2020.12.19 | 09:33

56
Да, за голямо съжаление!!!! В Стара Загора умориха оперния певец Камен Чанев.Лекарите там са за разстрел!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини