От МС коментираха оказва ли ни натиск Германия по темата Северна Македония

  • 17 декември 2020 17:13

  • 3620
  • 5
От МС коментираха оказва ли ни натиск Германия по темата Северна Македония
© Колаж: Novini.bg/ Pixabay

Във връзка с медийни запитвания относно комуникацията между премиера Бойко Борисов и германския канцлер Ангела Меркел по въпроса за Република Северна Македония Ви обръщаме внимание, че министър-председателят Бойко Борисов и германският канцлер Ангела Меркел, както и техните екипи, осъществяват регулярна комуникация по всички теми от взаимен интерес. Това съобщиха от правителствената информационна служба в писмо до медиите относно твърденията за германско влияние върху българската позиция по казуса Северна Македония. В съобщението се казва още:

Както премиерът Борисов, така и канцлерът Меркел, са заинтересовани от намирането на решение по този въпрос. Усилията на българската страна винаги са били и продължават да бъдат насочени към постигането на диалог и разбирателство за решаване на двустранните въпроси с Република Северна Македония, но за целта това трябва да се желае и изпълнява от двете страни.

Скопие: Разочаровани сме

България среща пълно разбиране за тези нейни усилия от страна на партньорите й в ЕС.

 

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3620 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Така

2020.12.17 | 21:29

5
В Европа Решението при бяс и явни симптоми, на лаене и разпенени течащи лиги на обекта има незабано решение, пълна изолация в заключена клетка. Няма никакво друго решение освен евтаназия.
El toro de la Vega

2020.12.17 | 18:18

1
Нищо не може да се разбере от статията ,дали Германия ни оказват натиск заради северозападнала македония или не ни оказват натиск!

2020.12.17 | 19:03

4
Това не е статия, а коментар на МС! Те точно така коментират, да не се разбере нищо, защото натиск явно има.
Тодор

2020.12.17 | 18:26

2
Защо немците безцеремонно тъпчат националните ни интереси при все , че ние винаги сме ги имали за приятели ? Смея да твърдя , че всичко това е във връзка с голямата игра срещу Русия . Едва ли на Европа толкова и е нужна Македония.

2020.12.17 | 18:40

3
Точно така. На Европа не нужна измислената им държава. Но и ние не сме им нужни.

Добави коментар

Водещи новини