Президентът да наложи вето на промените в Кодекса на труда, поискаха независими депутати

  • 16 декември 2020 11:02

  • 430
  • 3
Президентът да наложи вето на промените в Кодекса на труда, поискаха независими депутати
© Булфото (архив)

Президентът да наложи вето на промените в Кодекса на труда, призоваха в позиция независими депутати, наричащи себе си прогресивни социалисти. Това беше първият брифинг на новата трибуна за изявления за медиите в Народното събрание.

"Очаквано, логично и необходимо е президентът на Република България да използва конституционното си право и да наложи вето на законопоректа за изменение и допълнение на Кодекса на труда", заяви Красимир Янков. По този начин той ще оправдае и очакванията на левите избиратели, които дадоха подкрепата си за неговия избор, добави депутатът, нечленуващ в парламентарна група.

Парламентът въведе двойно увеличаване на извънредния труд

За пореден път депутатите, определящи се като прогресивни социалисти, декларираха, че са против увеличението на извънредния труд на 300 часа и дългия период на сумарно изчисление на работното време в нарушение на европейското законодателство.

Последвайте канала на

Novini.bg
430 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.12.16 | 12:28

3
da bre smeshnikat president naloji porednoto si veto koeto shte bade othvarleno moje li niakoi da mi posoci edno veto nalojeno ot smeshnikat koeto da ne e othvarleno.

2020.12.16 | 11:58

2
КОИ "независими-депутати", КОЙ ги ИЗБРА, КОЙ ги прати в "парламента"?! КОЙ, КОЙ, КОЙ ще ни каже? До, КОГА? НАРОДЕ????

2020.12.16 | 11:46

1
И без да давате акъл на Мунчо, той пак ще си наложи вето. То това е единствената му работа откакто го заселиха на Дондуков.

Добави коментар

Водещи новини