Искрен Веселинов: Северна Македония да спре с фалшификациите на историята

  • 15 декември 2020 18:03

  • 2584
  • 3
Искрен Веселинов: Северна Македония да спре с фалшификациите на историята
© Кадър БТВ

Целим подкрепа на засегнатите граждани и фирми, чиято дейност е ограничена. В това отношение ние ще създадем текст за случаи в извънредна епидемична обстановка. Държавата трябва да може да намалява тежести на фирми и да опрощава дългове. Това заяви зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов за кредитната ваканция и опрощаването на дългове в студиото на "Лице в лице" по БТВ.

Приетите от банките правила имат няколко неясноти относно добросъвестността. Той даде пример с непоискано навреме разсрочване на задълженията от граждани. Според него гражданите изискват особена защита, защото фирмите разполагат с повече кадри и експертен капацитет.

Той обяви заявена среща с шефа на БНБ. „Банковата система трябва да е по-гъвкава към гражданите.“

Веселинов коментира и сектора туризъм: „Възможно е да има напълно фалирали курорти. Искаме секторна политика на банките за тези сектори, които не могат да работят.“. „Кредитополучателят трябва да бъде защитен от държавата.“

Относно разхлабването на мерките за борба с коронавируса Веселинов заяви: „Противоепидемичните мерки не са източник на партиен дивидент. Аз съм изкушен да подема темата за разхлабване на мерките.“. Според него трябва да се търси комплексно решение, което да ангажира всички сектори.

На въпрос на водещата за българската позиция относно Северна Македония зам.-председателят на ВМРО отговори, че според него България не може да приеме фалшификациите на историята. „Пътят на Република Северна Македония минава през истината.“. Той допълни, че има политически формации, които насаждат малоценност у българите по този казус.

По темата за сръбското отразяване на казуса Веселинов заяви: „Ако за сръбската история сме терористи, то за българската история сме борци за свобода.“

Искрен Веселинов: Стресът за населението има още по-негативен резултат

„Проблемът е, че една нация, която е формирана под Титовия режим, желае да присвои постижения на българската цивилизация.“

Като изход от кризата зам.-председателят на ВМРО посочи: „Ние чакаме македонските членове на историческата комисия да престанат да говорят клишета. Ние очакваме да признаят историческата истина за създаването на македонската националност.“. Историята на двата народа е обща според Веселинов. „Искаме край на антибългарското говорене. Искаме като братя да участваме в изграждането на ЕС.“

Последвайте канала на

Novini.bg
2584 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гумен Гадев

2020.12.16 | 10:31

3
Аа, аз си управлявам дрона ...
Милен

2020.12.15 | 22:48

2
Хора , Българи , народе Български, това е наше момче! Това сме ние ! Искаме да сме Велики ! Искаме Победи, всички искаме ! Чест пред волята и силата на Кубрат да се яви за втори път на такъв форум ! И все пак , трябва да овладяваме адреналина , трябва да знаем , че идва ново поколение , с нови мечти за победа , и да се проправя път за тях ! България винаги е постигала силни резултати в бокса ! Силно вярвам в новото поколение !

2020.12.15 | 21:45

1
Докато вие чакате Македония да се вразуми, външният им министър обикаля Европа и агитира ЕС да спре шантажа срещу страната му по пътя й за Европа.А България какво прави? Може би чака примирено четвъртата национална катастрофа, причинена от джуджето СРМ.Къде са Държавните мъже, дипломатите, външният министър, Министър председателят, Президентът?

Добави коментар

Водещи новини