Христо Казанджиев: Защо правителството изгради "Турски поток" за почти 3 г., а интерконекторa с Гърция - не

  • 15 декември 2020 15:13

  • 6776
  • 5
Христо Казанджиев: Защо правителството изгради "Турски поток" за почти 3 г., а интерконекторa с Гърция - не
© Булфото/Архив

Към настоящия момент текат процедури по приемане на изградените вече участъци на „Турски поток“.

Това каза Христо Казанджиев координатор на експертна група „Енергетика и природни ресурси“ на ПП „Републиканци за България“ в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и TV1.

„По предварителна оценка в началото на 2021 г. той ще бъде въведен в експлоатация. По-важното е друго, дали тази изградена инфраструктура ще може да бъде натоварена с планираните за пренос през България количества природен газ? Това е въпрос с повишена трудност, но очевидно България ще бъде изправена пред много сериозни проблеми – да реализира и капитализира този проект в интерес на българското общество“, категоричен е експертът.

Цветанов: Нямам никаква зависимост, винаги съм защитавал интересите на държавата

„След приемане на военния бюджет от Конгреса на САЩ всякакви съмнения, относно намеренията на Щатите да наложат санкции към проекта „Турски поток“ отпаднаха. Независимо от неистовите напъни на българското правителство да представи проекта „Турски поток“ през България като „Балкански поток“, малко вероятно е, който и да е, да бъде заблуден в тази посока. Парадоксалното в случая е, един проект – мащабен за размерите на България беше реализиран в рамките на малко повече от 3 години, един газапровод с дължина над 450 км и две компресорни станции, които не са изградени още напълно, но на този фон да се чака 12 години на междусистемната връзка с Гърция е „пълна загадка“, каза още Казанджиев.

По думите му е пределно ясно защо се забавя, при това преднамерено и целенасочено, изграждането на тази междусистемна връзка, съобщиха от пресцентъра на "Републиканци за България".

Novini.bg
6776 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.10 | 07:12

5
"СИСТЕМАТА ГИ УБИВА" ФАКТ Е,ЧЕ СЛАВЕ ТЪПОТО ПЪТУВАЙКИ С ДЖИП И ЕСКОРТ ОТ КОЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ НА БУЛЕВАРД ЦАР БОРИС ТРЕТИ Е СПРЯН ОТ ГРАЖДАНИ И ПОМОЛЕН ДА ОТКАРА В ПИРОГОВ ПОСТРАДАЛИ ОТ ПЪТНО ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ...СЛАВЕ ТЪПОТО НАЙ БЕЗЦЕРЕМОННО И ГРУБО ОТКАЗВА ПОД ПРЕДТЕКСТ,ЧЕ ЩЕ МУ ИЗЦАПАТ КОЛИТЕ...ПИСА ГО И ВЪВ ВСЕКИДНЕВНИЦИ...ПОЗНАТА КАРТИНКА СИ СЛАВЧО ТЪПОТО.В НАЧАЛОТО НА БАНДИТОПАРТИЗАНСКАТА ДЕМАГОГОКРАЦИЯ ИМАХМЕ ПРЕЦЕДЕНТ,КОЙТО ИМАШЕ СЕКЛЕЦАР И НИ ПРЕВЕЖДАШЕ ОТ БЪЛГАРСКИ...ПРЕЗИДЕНТА КАЗА ТОВА,НО ТОЙ ИЗКАШЕ ДА КАЖЕ ТОВА И...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... ТА ДА ПОПИПАМЕ СЛАВЕ ТЪПОТО НАЙ ОТЗАД...КАК КОМЕНТИРА ФАКТА,ЧЕ Е КАНДИДАТ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ? ИМА ЛИ УГРИЗЕНИЯ,ЧЕ СРЕЩУ БОРИСОВ Е ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ,ЗА ДА СПЕЧЕЛИ УДОБНИЯ НА КРЕМЪЛ И ПРОДАЖНИТЕ АЙДУЦИ МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ И ТЕМ ПОДОБНИ...ДА БЕ,ДА...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ...ПОЗАСРАНО 20 СПИРА КРАДЕНЕТО И...УМИРА. ВЯРВАЩИ СМЕ НО НЕ В ТЕЗИ,КОИТО ГИ "ДИПЛЯТ".***********..ПРИ ЖАН ИМАШЕ ЕДИН ПЛЕВНСКИ ИКОМУНИСТ,МАЛОУМЕН ГЕЧЕВ КОЙТО ДАЖЕ ЧЕТЕШЕ ЛЕКЦИИ В САЩ И ВСЕ ЛЪЖЕШЕ,КАТО ДНЕШНИТЕ КЕЛЕШИ,КОЛКО МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ИДВАЛИ ОТ САЩ ДО ДЕН ДВА В РУСКИЯ КЕНЕФ ОКОЛО БАЛКАНА...АПРОПО СИНЪТ НА МАЛОУМЕН ГЕЧЕВ Е СЪЩИЯ ИДИОТ,КАТО БАЩА СИ.И НАЙ ЖАЛКОТО Е ЧЕ ТЕЗИ КОЛХОЗНИ ДЕБИЛИ ОБУЧАВАТ СТУДЕНТИ НА ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКА КРЕМЪЛСКА КОМАНДНОЩАБНА ИКОНОМИКА...И...БРЕЖНЕВОТО БЛАТО НИ ЗОВЕ**************МАЛОУМЕН КРАДЕВ ЩЕ НАПЪЛНИ ТРИТЕ МОРЕТА С РУСКИ ГОВНА100%ОЛИГОФРЕН,НАГЪЛ И БРУТАЛЕН ЛИЗАЧ НА ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ...БОРИСОВ ПОГНА РУСКИТЕ ШПИОНИ,АЙДУЦИТЕ НА ПОЗАСРАНО 20 И...ЗДРАСТВУЙ,Я ТВАЯ ТЬОТЬЯ...ТЕ ТИ БУЛКА СПАСОВ ДЕН..БОРИСОВ ПОГНА НАГЛИТЕ РУСКИ ШПИОНИ И ПОЗАСРАНОВСКИТЕ АИДУЦИ И СЕ РОДИ СЛАВЕ ТЪПОТО
Чихи

2020.12.15 | 23:25

4
Защото България е почти руска собственост! ПиснА ми! Трябва някой да оправи тези неуредици в страната , да почнем на чисто!
Ncjf

2020.12.15 | 21:41

3
Защото Бойко е путинолизец.
Жужа

2020.12.15 | 16:30

2
Как защо да обслужва чужди интереси и за собствени облаги.
Шломо

2020.12.15 | 16:11

1
Защото Бойко е руски слуга

Добави коментар

Водещи новини