Мустафа Карадайъ се отчете като председател на ДПС : ГЕРБ не се справят с кризата

  • 12 декември 2020 12:29

  • 2520
  • 12
Мустафа Карадайъ се отчете като председател на ДПС : ГЕРБ не се справят с кризата
© Пресцентър ПП ДПС

Лидерът на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, се обърна към Националната отчетно-изборна конференция с емоционални думи за обединение и готовност за укрепване на организационните структури, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

"Избирайки ръководните органи на партията, трябва да скрепим тези решения с личната отговорност на всеки един от делегатите – представители на нашите членове. То е необходимо, за да укрепим и развием организационните си структури, за да изградим имунитет срещу всеки политически вирус.”, заяви той.

“ДПС отбелязва своето безпокойство и относно развитието на управлението на страната, за кризата в здравеопазването, за състоянието в социалната сфера и на образователната система. Липсата на реформи и липсата на стимули за спасяване на бизнеса са проблеми, чието решение е вече извън възможностите на правителството. Недоверието към управляващите е повсеместно и то създава чувството на несигурност и липса на перспектива. Всичко това се случва на фона на ясни индикации за нарастване на напрежението и очертаваща се дестабилизация в страната.”, категоричен е лидерът на ДПС.

В доклада си пред Конференцията Карадайъ каза още :

“Основен модел за правене на политика на ГЕРБ е разделението и противопоставянето, придружени с езика на омразата, арогантността и агресията. А резултатът е ерозия на държавността, рушене на демокрацията, погазване на правата и свободите, неспазване на Конституцията и законите на страната.”

В отчета си за изминалия мандат председателят на ДПС обобщи действията на партията :

ДПС избира свой председател

“Ангажирани с мисълта за утрешния ден, за отговорността пред бъдещите поколения, отчитайки действителната ситуация в страната, както и пълния провал на управляващото мнозинство, ДПС в началото на есенната сесия на Парламента очерта необходимостта спешно правителството и Президентът да подадат оставка и да започнем дебати с участието на всички системни партии и формации в страната за вземане на такива решения, които да са в подкрепа и стимулиране на бизнеса, за очертаване на националните приоритети, за приемане на мерки, които да създадат реални условия за справяне с Ковид-19. Изпълнението трябваше да се възложи на експертно правителство, което да изведе страната от кризата, да приеме бюджет, адекватен на икономическите и политическите реалности, както и да организира свободни и честни избори за нов Парламент.

Това също не се случи. Разбира се, това е факт, чиито последици ще бъдат отчетени на предстоящите избори като размерът на щетите за управляващите ще бъде право пропорционален на времето до изборите. “

В докладa си Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, включи и визионерски акценти от програмата на Движението, които отчитат глобалните процеси, свързани с преобразуването на икономиките и държавите, в контекста на новите икономически предизвикателства така :

“Днес е в ход нова индустриална революция! Водородна революция в дигиталната ера! Всяка поредна индустриална революция води човечеството до радикално преобразуване на живота и труда. Надпреварата, кой да въведе в по-мащабен план водорода, е състезание за това кой в утрешния ден ще има по-конкурентоспособна икономика и повече работни места.”

“За да се реализира нашата програма, е нужно силно ДПС!”, бе категоричен Карадайъ.

Лидерът заключи доклада си с обобщението, че “ Ковид 19 постави цялата ни технологична цивилизация на сериозно изпитание. Фактически ние се намираме в ситуация на война с непознат или твърде малко познат враг в лицето на един вирус. За нас, либералите, правата и свободите на човека, свободата, отговорността и толерантността, както и пазарната икономика и конкуренцията, съчетани със свободния избор на всеки, са основополагащи ценности на либералната демокрация. Но точно този фундамент на либерализма е поставен на изпитание.”

“Разбира се, най-голямото предизвикателство в живота е да устоиш себе си и да обгрижиш обществото. Тъкмо затова, доброто представяне на предстоящите парламентарни избори е въпрос на чест за ДПС!”, завърши  Карадайъ.

Днес Движението за права и свободи провежда първата по рода си онлайн отчетно-изборна конференция. Повече от 800 делегати, организирани в над 100 виртуални-точки работят в конференцията за да изберат лидер и Централен съвет с мандат от 3 години.

Последвайте канала на

Novini.bg
2520 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Движещ Паразит на

2020.12.13 | 12:55

12
Свобода.
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.12 | 22:32

11
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

2020.12.12 | 15:11

8
Който лъже и краде той членува в БСП и ДПС!

2020.12.12 | 20:19

10

2020.12.12 | 16:02

9
Ей лизачи на на бцп,не ви щем така.
Айва

2020.12.12 | 14:55

7
Този не разбра ли защо го избират,защото е много послушен и удобен.
ivan ivanov

2020.12.12 | 14:43

6
Тези почнаха като БСП от прост по прост да слагат за лидер . Доган опомнисе глупако !
Българин

2020.12.12 | 14:15

5
Никой не иска мнението на рязаните болшевики от Д(П)С! ЕДИН малък, крив и мек болшевишки. к,ур за сокола, а ГОЛЯМ, ЗДРАВ, ПРАВ и КОРАВ БЪЛГАРСКИ К.УР за снаха му!
Аз

2020.12.12 | 14:04

4
Тия са не спряха да лапат незнам кой разумен човек гласува за тях
Гьон Сурат Амджиказлийски

2020.12.12 | 12:53

1
Освен, че си тъп помак, ти си и формен ахмак и глупак.
тъпанар си ти, мило

2020.12.12 | 13:45

3
Карайдъ прибра половината от пет милиарда от името на Сополя, а ти плещиш глупости тук за жълти стинки.

2020.12.12 | 13:37

2
Циганин на българска софра да ги изметем в анадола

Добави коментар

Водещи новини