ДПС избира свой председател

  • 12 декември 2020 10:25

  • 1232
  • 6
ДПС избира свой председател
© Булфото

ДПС ще избира днес нов председател на партията, като за първи път това ще се случи онлайн. Заради противоепидемичните мерки отчетно-изборна конференция ще се проведе изцяло онлайн, като партията организира своите структури в изграждането на повече от 100 онлайн-точки, от които всеки от 843-те делегати ще участва пълноценно в работата на форума.

Х-тата Национална отчетно-изборна конференция на ДПС ще премине под мотото "Свобода, единство, заедност". ДПС ще избере свой председател и членове на Централния съвет на ДПС, който е постоянно действащият партиен орган по вземане на решения между конгресите.

Всъщност новият председател ще бъде старият, тъй като единствената номинация е тази на Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, чийто мандат изтече преди повече от година.

Летифов: Партията е консолидирана за избора на Карадайъ за председател на ДПС

ДПС избра за свой лидер Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, на предходната си - IХ-та Национална отчетно-изборна конференция през 2016-та година.

Тази година Движението за права и свободи отбеляза 30 години от своето учредяване - ДПС е учредена на 4 януари 1990, а първата национална конференция, е проведена на 26 март 1990 година. На нея за председател е избран д-р Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, който и до днес е почетен председател на ДПС.

Очаква се под една или друга форма Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от да вземе участие във висшия форум на партията.

Сред официалните гости, поканени на Националната отчетно-изборна конференция на ДПС са лидерите на европейските и световните либерали - Хакима ел Хаите, президент на Либералния интернационал, Ханс ван Баален, президент на АЛДЕ партия, Роман Якич, президент на Либерална мрежа на югоизточна Европа (LIBSEEN), Рик Дамс, президент на ПАСЕ, член на Сената на Кралство Белгия, Жак Мер, председател на АЛДЕ групата в ПАСЕ, член на Националния парламент на Република Франция, Шон Окърнийн, главен секретар на групата "Обнови Европа" в Комитета на регионите, сър Греъм Уотсън, президент на АЛДЕ партия (2011-2015), председател на АЛДЕ групата в ЕП (2002-2009).

От ДПС съобщават още, че са поканени още - Реджеп Тайип Ердоган - президент на Р Турция и председател на Партията на справедливостта и развитието - АК парти (AK parti), Кемал Кълъчдароглу - председател на Народнорепубликанската партия (CHP), Девлет Бахчели - председател на Партията на националистическото действие (MHP), Мерал Акшенер - председател на Партията на доброто (IYI parti), посланиците на всички държави-членки на ЕС, НАТО, дипломатите на държавите-постоянни представители в Съвета по сигурност на ООН, посланиците на Балканските държави.

Последвайте канала на

Novini.bg
1232 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.12 | 22:33

6
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
Мирише та се не трае на овча лой

2020.12.12 | 11:01

2
Гнус гнусна турска!

2020.12.12 | 14:37

5
na maikati -utkata mirishe
ахмет ахмет

2020.12.12 | 11:35

3
не е нужно да се дразнят само да не идват с рейсове да гласуват а и да гласуват в турция едновременн Тези живеят по добре от българите и освен че са са с тройно по големи пенсии и доходи разполагат с две здравни системи А в ТУРЦИЯ се лекуват само богати българи
Бягай в турция ве кадън ефенди!

2020.12.12 | 13:27

4
Да та йба у гьотферена!

2020.12.12 | 10:37

1
А, защо някой каза, че "математика" Константинов е "изчислил", че ТОЙ вече е "ИЗБРАН"?! Просто докато работил над предстоящите "избори", "ИЗЧИСЛИЛ" и това!?

Добави коментар

Водещи новини