Икономическият и социален съвет консултира Плана за възстановяване и устойчивост с Томислав Дончев

  • 11 декември 2020 18:21

  • 554
  • 4
Икономическият и социален съвет консултира Плана за възстановяване и устойчивост с Томислав Дончев
© Булфото (архив)

Икономическият и социален съвет (ИСС) консултира Плана за възстановяване и устойчивост с вицепремиера Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, съобщиха от ИСС.

Всяка година до 2026 г. Планът за възстановяване и устойчивост ще осигурява по 1 процент ръст на БВП за България. Това е съобщил Дончев по време на дискусия с ИСС. Постигането за българските граждани на 75 на сто от средноевропейската паритетна покупателна способност, също е една от целите при възстановяване на икономиката чрез този план, е заявил още вицепремиерът. ИСС е провел консултация с вицепремиера по приетото наскоро становище на съвета "Предложения на ИСС във връзка с подготовката на План за възстановяване и устойчивост на Република България". Докладчиците по становището Радосвет Радев и Пламен Димитров са инициирали обсъждането на проекта на правителството, подчертавайки неговата актуалност и значимост за преодоляване на негативните последици от пандемията.

ИСС обръща внимание на правителството, че е необходимо в плана да се обособи специална област за пазара на труда са адекватно финансиране, както и да се отдели необходимото място и финансиране и на системата за социално подпомагане.

Томислав Дончев: Трябва да скъсаме с икономиката на ишлемето

В своето изявление Дончев е подчертал, че преговорите с ЕК по Плана за възстановяване и устойчивост продължават и вероятно в края на януари той ще бъде в почти окончателен вариант.

Novini.bg
554 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.12.12 | 09:36

4
БОРИСОВ РАЗДЕЛИ НАЦИЯТА НА СВОИ ХОРА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ.
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.11 | 20:59

1
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
Духай супата, подлого черепарска!

2020.12.11 | 21:30

3
Духай супата, подлого черепарска!
Духай супата, подлого черепарска!

2020.12.11 | 21:30

2
Духай супата, подлого черепарска!

Добави коментар

Водещи новини