Красимир Янков: БСП се превърна в партията на Корнелия Нинова

  • 11 декември 2020 10:19

  • 728
  • 8
Красимир Янков: БСП се превърна в партията на Корнелия Нинова
© Кадър: Bulgaria ON AIR

Президентът Румен Радев да свиква Консултативен съвет за национална сигурност, за да се "доизпипат" мерките на правителство срещу COVID-19 и да се срещне с всички партии, за да се гарантира максималната представителност на изборите. Това се казва в декларация на част от независимите депутати, които през септември напуснаха БСП. Сега те са обединени в "Българска прогресивна линия", която вече има свое лого. Като неин неформален лидер се очертава Красимир Янков, който напусна социалистите след преизбирането на Корнелия Нинова за председател на БСП.

,,В ситуация на криза е необходимо институциите да работят и заедно с политическите партии да намерят консенсус по плана за справяне с кризата. Медиатор, за да се повиши доверието към мерките, които предлагат, е президентът на Република България. Длъжен е на всеки три месеца да свиква такъв съвет и той да се заседава. Последният КСНС е свикан януари 2020 г. Критичен съм към всички, които не спазват законите и Конституцията'', заяви Красимир Янков пред Bulgaria ON AIR.

"Отцепниците" от БСП с нов политически проект за изборите догодина

По думите му, ако някой смята, че еднолично може да поеме отговорност за живота и съдбата на хората, той се лъже и ще бъде наказан на предстоящите избори.

Необходимо е да има разбиране, да се чуят различните мнения, за да се поеме отговорност от всички, смята независимият депутат.

Той даде пример с ваксините, посочвайки, че има немалко изказвания от отговорни лица, които са изразили съмнения спрямо тях. Едноличното вземане на решения пък включвало и Националния оперативен щаб.

Още през март месец, вместо да се приложи законодателството и да се спазва Националния план за готовност при грипна пандемия, се направи работна група. НОЩ е работна група, която подпомага институциите, които вземат решения. Едва сега се направи актуализация на този национален план. Не трябва ли да има обсъждания и консенсус по отношение на плана за ваксинация, коментира още Янков.

Евролидерите се разбраха за бюджета на ЕС и парите за справяне с COVID-19

Според него мерките са закъснели, защото се взимат решения от един-двама или трима души, които се влияели от това, което ще кажат хората на фона на задаващите се избори.

В момента има близо 100 000 карантинирани след PCR тестове, които имат контактни лица - също карантинирани. Те може би са 300 000. На тези хора по какъв начин им се гарантира правото да гласуват? Конституцията им дава тази възможност. Ако не се отчете по какъв начин ще се организира такъв вод, реално няма да бъде спазена Конституцията! Кой ще брои бюлетината, която те са пуснали, настоя независимият депутат.

Запитан дали независимите депутати ще се явят на изборите като самостоятелна формация, той отговори, че ще продължи да се занимава с политика и да участва в бъдещи политически проекти, които отразяват неговите виждания.

Красимир Янков: БСП вече е еднолична партия

БСП вече не е лява партия. Това се видя и при разглеждане на бюджета, БСП предлага само вдигане на данъците. БСП се превърна в партията на Корнелия Нинова. Управляващата коалиция поне ясно декларира, че няма да променя данъците. Във времена на криза държавата е тази, към която се обръщат хората, обясни в заключение Красимир Янков.

Последвайте канала на

Novini.bg
728 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
кк

2020.12.11 | 17:31

7
Надежди- говежди! БСП ще спечелят изборите, набийте си го в главите и на други места! Ха сега беснейте и плюйте!
k

2020.12.12 | 11:18

8
Пак ли? Пешо такниста го изритахме, Луканков ни съсипа и го изритахме, Беров и Попов поддържани от вас ги изритахме. виденОфф ни съсипа и го изритахме. СтаниШеф се наигра и го изритахме. Орехчо го изритахме. Колко пъти трябва да ви се каже - НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ ЧЕРВЕНИ родоотсъпници, копейкаджийски продажни използвачи да имат власт в България. Сиктер.

2020.12.11 | 11:33

2
БСП никога не е била лява партия, а циганска шайка на идиоти превратаджии.

2020.12.11 | 12:34

6
COVID-19

2020.12.11 | 12:06

5
Пожелавам на този готованец и боклук през 2021 г. ГЕРБ, ВМРО и НФСБ да останат без опозиция, а циганосенилният електорат на БСП и ДПС да напълни гробищата. Следващата възможност ще е през 2025 г.

2020.12.11 | 11:36

4
Да напуснат всички партията и,после вън от България.
Ерни

2020.12.11 | 11:36

3
Бсп е умряла партия. на Нинова ще се падне честта да закрие партията и последна да удари ключа.

2020.12.11 | 10:59

1
iankov ti vav koi sviat jiveesh estestveno kakto grob e partiata na ciganskiat premier taka I bsp e partiata na ninova ta nali grob i bsp sa sestrinski partii savsem e normalno e da sa ednakvi.

Добави коментар

Водещи новини