Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел

  • 10 декември 2020 10:50

  • 289
  • 2
Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел
© Булфото (архив)

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще участва в заседанието на Европейския съвет днес и утре и в Брюксел. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Фокус на разговорите между европейските лидери ще бъде по-нататъшната координация по въпросите, свързани с COVID-19. Държавните и правителствените ръководители ще направят преглед на ситуацията и ще обсъдят съвместните усилия за цялостна координация в отговор на пандемията от COVID-19, включително работата по ваксините и тестването и постепенното премахване на ограниченията.

Европейският съвет ще обсъди бюджета на ЕС, пандемията и отношенията с Турция

Темата за общите действия за справяне с пандемията беше основна и на срещата на европейските лидери през последните два месеца.

Акцент в дискусиите в Брюксел ще бъде и темата за климатичните промени. Лидерите от ЕС ще обсъдят стремежа за постигане на съгласие за намаляване на емисиите за 2030 г. Това ще позволи на общността да представи своя актуализиран национално определен принос към Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата преди края на 2020 г.

В дневния ред на заседанието в белгийската столица са включени и въпроси, свързани със сигурността, и по-специално борбата с тероризма и насилствения екстремизъм. В съответствие със заключенията си от октомври Европейският съвет ще разгледа отново положението в Източното Средиземноморие и отношенията с Турция.

Лидерите ще обсъдят и отношенията на ЕС с държавите от Южното съседство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
289 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тоя

2020.12.10 | 11:16

2
тоя неграмотник как участва. нищо не разбира, дори и с преводач за какво говорят. козерува на взети решения от другите и само ни излага с селяндурски лафове.

2020.12.10 | 11:15

1
ТИКВАТА ще ходи за набиване на канчето и малко да го бъзикат за разведряване на обстановката.

Добави коментар

Водещи новини