МС прие Постановление за извършване на промени в Закона за държавния бюджет

  • 09 декември 2020 16:35

  • 646
  • 0
МС прие Постановление за извършване на промени в Закона за държавния бюджет
© Novini.bg

Правителството прие Постановление за извършване на промени на утвърдените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. максимални размери на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през 2020 г. по бюджета на Министерството на икономиката. С Постановлението се одобрява увеличение по бюджета на икономическото ведомство с 2 400 000лв., съобщиха от правителствената пресслужба.

С приетото изменение ще се обезпечи недостигът от средства по показателят „Максимален размер на ангажиментите за разходи", които могат да бъдат поети от Министерството на икономиката за 2020 г. Това действие е част от мерки за справяне с икономическите последици от COVID-19 и ще позволи в най-голяма степен да бъде извършена подкрепа на дружествата, сертифицираните по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), които създават значима заетост и изпълняват инвестиционни проекти.

Парламентът актуализира държавния бюджет за 2020 г.

В период на криза, чиято продължителност не е известна, от особена важност е подкрепата на държавата за новите инвестиции и заетостта. Насърчаването на проектите в производството и услугите, ще съдейства в кратки срокове след отмяна на извънредното положение, дружествата да дадат своя принос за възстановяването на икономиката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
646 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини