Румен Радев: В условия на криза социалната отговорност на бизнеса е от ключово значение за обществото

  • 08 декември 2020 16:44

  • 393
  • 6
Румен Радев: В условия на криза социалната отговорност на бизнеса е от ключово значение за обществото
© Булфото (архив)

В условия на криза социалната отговорност на бизнеса е от ключово значение за обществото. Това е позицията на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по повод тазгодишното издание на конкурса на Български дарителски форум "Най-голям корпоративен дарител", съобщиха от президентския прессекретариат. 

Конкурсът се провежда за 15-та поредна година и отличава компаниите с най-голям принос във важни за българското общество каузи. Тази година противоепидемичните мерки не позволяват провеждането на традиционната церемония за награждаване на победителите, чийто домакин по традиция е Президентът на Републиката.

Днес българският бизнес е изправен пред предизвикателството не просто да се възстанови от кризата, но и да участва активно в развитието на българската икономика, така че тя да отговоря на очакванията на гражданите за прозрачност и на европейските стандарти. "Има нужда от повече компании, които спазват правилата, носят висока добавена стойност за националната ни икономика и внасят нов модел на обществени отношения", отбелязва президентът Радев като отчита необходимостта от модерен, прозрачен и устойчив бизнес, който да бъде и социално отговорен. Дарителството показва съпричастността на бизнеса и е осъзнат подход към проблемите на другите и към развитието на цялото общество, смята Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

32 студенти в неравностойно положение получиха стипендия от инициатива на Радев

Държавният глава пожелава успех на компаниите, отстояващи традициите на дарителството във времена на криза, и изразява увереност, че бизнесът ще бъде все по-активен в подкрепа на важни обществени каузи и уязвими групи хора.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
393 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Цял живот на държавна ясла, но иначе

2020.12.09 | 00:54

6
И от бизнес разбира. Защо водеше Общата на 2 договора с държсвни пари, а не в негова фирма?
Гумен ФатмакоФ

2020.12.08 | 17:09

1
Ето как минава един мой ден, една седмица и едно година! 1. ДЕН - сутрин, физарядка и закуска. - на обяд стабилен черпак в столовата. - следобед, дрямка. - над вечер, подпис на някое вето, хапване и в талажа. 2. СЕДМИЦА - посещения по села и паланки (защото в чужбина не ме канят), и паркетни слова с високо вдигнат юмрук и призив "ОСТАВКА". - интервюта с предварително подготвени въпроси. - предоставяне на служебна кола с гард на НСО за нуждите на жена ми Деса Общата за закупуване на най-разнообразни РОКЛИ за минимум 3-4 к. 3. МЕСЕЦ - проверка на фиша от заплатата, конкретно дали са постъпили 12 или 13 к. за "голямата и трудно свършена работа" през изминалия месец. 4. ГОДИНА - новогодишна вечер. - бял лист със заучени фрази. - късметче от баницата "И тази година и я избутах по гръб, за другата ще му мисля" п.п Старите хора са го казали! "Под войнишко кепе, акъл не вирее"

2020.12.08 | 18:31

5

2020.12.08 | 17:48

3
супер си,едно голямо браво
K.U.R za BSP i bokluka Radeff

2020.12.08 | 17:54

4
Stiga s toia oligofren be! Zauceni frazi ot vremeto na komunizma - tova e Rumen oligofrena ot BKP-BSP-DS-KGB!
Стефан Евлогиев

2020.12.08 | 17:38

2
Румен ЛОЗУНГА

Добави коментар

Водещи новини