Партията на Цветанов: Борисов използва и пандемията за отлагане на изборите

  • 08 декември 2020 12:23

  • 2563
  • 34
Партията на Цветанов: Борисов използва и пандемията за отлагане на изборите
© Републиканци за България

ПП „Републиканци за България“ е обезпокоена от опитите на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да използва пандемията от COVID-19 като претекст за отлагане на предстоящите на 28 март парламентарни избори с цел оставането му на власт до лятото на 2021г.

Това се казва в официална позиция на партия "Републиканци за България", която публикуваме без редакторска намеса:

"Във вчерашния ден премиерът отправи поредно противоречиво послание като заяви, че част от мерките ще бъдат разхлабени предсрочно на 14 декември, а останалите ще бъдат премахнати седмица по-късно. Позицията му противоречи на мнението на здравните експерти от Националния оперативен щаб и на министъра на здравеопазването, според които е рано да се правят изводи за резултата от мерките и дори има вероятност те да бъдат допълнително затегнати като бъдат затворени и големите търговски обекти. Убедени сме, че „разнобоят“ в посланията на министър-председателя и здравните експерти не е плод на поредното объркване от страна на властта.

Борисов: Ако всичко е наред, на 21 декември отваряме всичко

В ход е изпълнението на планирана стратегия, която цели да внесе объркване в обществото и да създаде условия за оставането на Борисов на власт и след изтичането на регламентирания по Kонституция мандат на настоящото Народно събрание. В тази насока вече немалко е направено. Обществото живее в нарастващ хаос, а Борисов от доста време насам дебатира сам със себе си. Премиерът е влязъл в ролята на защитник на интересите на бизнеса, а подчинения му здравен министър сe представя като отговорен политик, загрижен за здравето на българските граждани. Дебатът тече в познатия ни от години формат:„Борисов срещу ГЕРБ“. Обществото е разделено, като за пореден път гражданите нямат право на избор. Тези, които поставят на първо място икономиката, трябва да се припознаят в министър-председателя, а тези за които здравето е най-важно – в ГЕРБ.

Цветан Цветанов: В политиката понякога не е зле да те подценяват

Хаосът и разделението работят за постигане на главната цел на премиера – оставането му на власт далеч след края на мандата, поне до лятото. Необходима е и легитимна причина за отлагането на вота, която може да бъде само една – пандемията. За целта обаче, COVID-19 трябва да продължи да се разпространява със сериозни темпове и през март. Вероятно затова се бърза с разхлабването на мерките – целта на Борисов може да бъде постигната само ако броят на заразените остава трайно висок. Ето защо той наложи локдауна късно и предвижда да разхлаби мерките рано. Отговорността за него никога не е била проблем. За хаосa, объркването и щетите ще бъдат обвинени както досега „хората, които не спазват мерките“, но да не забравяме, че България бе регистрирана в статистиката на Европейския център за контрол на заразните болести като първа по смъртност в Европа на 100 000 души.

Цветанов към бившите си съпартийци: Под натиска на Борисов, страната е на път да направи огромна грешка

Действията на премиера показват, че той употребява пандемията така, както употреби идеята за проект за нова Kонституция. И целта отново е същата – оставането на власт. Защитата на политическия интерес на Борисов сега, обаче, ще стане изцяло за сметка на обществото, което ще трябва да плати висока цена, включително измерваща се в хиляди човешки животи. Тепърва множество компании ще фалират, безработицата рязко ще скочи, ще се сдобием с 10 млрд.лв. дълг.

ПП „Републиканци за България” определя намеренията на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г като неморални, цинични и управленски недопустими. Оставането му на власт с няколко месеца повече далеч не е по хуманни подбуди и не бива да става за сметка на множество човешки трагедии и икономически щети. Призоваваме премиера да се фокусира върху обществения интерес, да работи за ограничаване на пандемията и да гарантира нормалното протичане на вота на 28 март 2021г.".

Последвайте канала на

Novini.bg
2563 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.10 | 07:27

34
"СИСТЕМАТА ГИ УБИВА" ФАКТ Е,ЧЕ СЛАВЕ ТЪПОТО ПЪТУВАЙКИ С ДЖИП И ЕСКОРТ ОТ КОЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ НА БУЛЕВАРД ЦАР БОРИС ТРЕТИ Е СПРЯН ОТ ГРАЖДАНИ И ПОМОЛЕН ДА ОТКАРА В ПИРОГОВ ПОСТРАДАЛИ ОТ ПЪТНО ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ...СЛАВЕ ТЪПОТО НАЙ БЕЗЦЕРЕМОННО И ГРУБО ОТКАЗВА ПОД ПРЕДТЕКСТ,ЧЕ ЩЕ МУ ИЗЦАПАТ КОЛИТЕ...ПИСА ГО И ВЪВ ВСЕКИДНЕВНИЦИ...ПОЗНАТА КАРТИНКА СИ СЛАВЧО ТЪПОТО.В НАЧАЛОТО НА БАНДИТОПАРТИЗАНСКАТА ДЕМАГОГОКРАЦИЯ ИМАХМЕ ПРЕЦЕДЕНТ,КОЙТО ИМАШЕ СЕКЛЕЦАР И НИ ПРЕВЕЖДАШЕ ОТ БЪЛГАРСКИ...ПРЕЗИДЕНТА КАЗА ТОВА,НО ТОЙ ИЗКАШЕ ДА КАЖЕ ТОВА И...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... ТА ДА ПОПИПАМЕ СЛАВЕ ТЪПОТО НАЙ ОТЗАД...КАК КОМЕНТИРА ФАКТА,ЧЕ Е КАНДИДАТ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ? ИМА ЛИ УГРИЗЕНИЯ,ЧЕ СРЕЩУ БОРИСОВ Е ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ,ЗА ДА СПЕЧЕЛИ УДОБНИЯ НА КРЕМЪЛ И ПРОДАЖНИТЕ АЙДУЦИ МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ И ТЕМ ПОДОБНИ...ДА БЕ,ДА...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ...ПОЗАСРАНО 20 СПИРА КРАДЕНЕТО И...УМИРА. ВЯРВАЩИ СМЕ НО НЕ В ТЕЗИ,КОИТО ГИ "ДИПЛЯТ".***********..ПРИ ЖАН ИМАШЕ ЕДИН ПЛЕВНСКИ ИКОМУНИСТ,МАЛОУМЕН ГЕЧЕВ КОЙТО ДАЖЕ ЧЕТЕШЕ ЛЕКЦИИ В САЩ И ВСЕ ЛЪЖЕШЕ,КАТО ДНЕШНИТЕ КЕЛЕШИ,КОЛКО МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ИДВАЛИ ОТ САЩ ДО ДЕН ДВА В РУСКИЯ КЕНЕФ ОКОЛО БАЛКАНА...АПРОПО СИНЪТ НА МАЛОУМЕН ГЕЧЕВ Е СЪЩИЯ ИДИОТ,КАТО БАЩА СИ.И НАЙ ЖАЛКОТО Е ЧЕ ТЕЗИ КОЛХОЗНИ ДЕБИЛИ ОБУЧАВАТ СТУДЕНТИ НА ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКА КРЕМЪЛСКА КОМАНДНОЩАБНА ИКОНОМИКА...И...БРЕЖНЕВОТО БЛАТО НИ ЗОВЕ**************МАЛОУМЕН КРАДЕВ ЩЕ НАПЪЛНИ ТРИТЕ МОРЕТА С РУСКИ ГОВНА100%ОЛИГОФРЕН,НАГЪЛ И БРУТАЛЕН ЛИЗАЧ НА ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ...БОРИСОВ ПОГНА РУСКИТЕ ШПИОНИ,АЙДУЦИТЕ НА ПОЗАСРАНО 20 И...**************АКЪВ КОЛОС Е БОЙКО, А. 10 ГОДИНИ ВСИЧКО ВПРЕГНАТО ДА ГО СЪБОРЯТ АМА НЕ СТАВА. И НЕ СЕ СЕЩАТ ЗАЩО. ПРОПУСКАТ НАЙ ВАЖНОТО, НАРОДА,.А АЗ КАЗВАМ ТО И ВИЗУАЛНО ПОГЛЕДНЕТЕ, МИНЕКОВ, ДИКОВ ХАДЖИГЕНОВ БАБИКЯН РАДЕВ...КАКВИ МУТРИ, А ПОГЛЕДНЕШ ЛИ БОЙКО, ВЕДНАГА ТЕ ГРАБВА БЛАГОРОДНИЯ ЧОВЕК, ХАРИЗМАТА МУ. ЕЙ ЗА ТОВА ОТНОВО ВОДИ СПОРЕД ВСИЧКИ АГЕНЦИИ. И СЕГА ПОБЕДАТА ЩЕ Е НАЙ СЛАДКА, ЗАЩОТО ЩЕ Е ПО ВАШИТЕ ПРАВИЛА ГОЛЯМ СТРАХ ГИ ГОНИ БРЕЙ. КАТО ЧУЯТ ИМЕТО БОРИСОВ ИЗПАДАТ В АМОК.******************ЗДРАСТВУЙ,Я ТВАЯ ТЬОТЬЯ...ТЕ ТИ БУЛКА СПАСОВ ДЕН..БОРИСОВ ПОГНА НАГЛИТЕ РУСКИ ШПИОНИ И ПОЗАСРАНОВСКИТЕ АИДУЦИ И СЕ РОДИ СЛАВЕ ТЪПОТО
Джуджето хаяско

2020.12.09 | 12:43

33
Колко много предатели на снимката около Цветанов не го не го изключвам всичко това е едно време викаше ГЕРБ храни куче да те лае
хаха

2020.12.09 | 07:21

32
Ако излъскан Цеко е алтернативата на Тиквата, по-добре да си останат с джипката.
Стома

2020.12.08 | 23:22

31
Изборите трябва да бъдат в края на март, а Борисов трябва да направи само едно - да овладее пандемията, за да могат да се проведат нормално. За съжаление се съмнявам, че ще го направи.
Петко

2020.12.08 | 22:21

30
В държавата е хаос заради подобни послания!
BoLeto

2020.12.08 | 20:46

29
Важното за управляващите е на всяка цена да запазят властта си, дори и за сметка на обществото.
Chihi

2020.12.08 | 16:48

28
Сега Цветанов знае как да се справи с Борисов! И това няма да е отмъщение или мерене на ...мъжеството . Просто е.. ПРОМЯНА!
Розата

2020.12.08 | 13:27

16
Г-нчо,Цецко,докато беше сол ташак на Мунчо от Банкя само дето свирки не му правеше,беше като послушно кученце.Сега си решил ,че си някой,нищо не представляват е с тощия твои деваци,дето освен евроатлантизма друго не говорите.Айде сменете плочата,че ни писна от стари к.урви и стари шлагери!

2020.12.08 | 16:06

27
На място и точно казано. Подробностите са са излишни. я потърсете финансирането през кои "китайски" кутийки минава
М.

2020.12.08 | 15:56

25
Разделяй (обществото в две предварително определени посоки) и владей! Въпросът е колко хора осъзнават този елементарен подход?

2020.12.08 | 16:05

26
А апартаментаджията използава пандемията, за да плюе ББ, да разеденява обществото и с надеждата да се намърда във властта! Нали, господине, но тактиката няма да мине!
ALP

2020.12.08 | 14:47

24
През март ще е следващия пик на пандемията в България, няма как има още доста парички за усвояване

Добави коментар

Водещи новини