Вицепрезидентът към молдовския посланик: С развитието на Тараклийския университет ще развием и район Тараклия

  • 07 декември 2020 14:27

  • 380
  • 3
Вицепрезидентът към молдовския посланик: С развитието на Тараклийския университет ще развием и район Тараклия
©

Единственото българско висше училище в чужбина – Тараклийският държавен университет „Григорий Цамблак“, има повече потенциал за развитие. Общата ни цел е младежите, които го завършват, да получат добро образование, съобразено със спецификите на региона, да останат да живеят в Тараклия и да го развиват. Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на среща с посланика на Република Молдова в България Анатол Чебук на „Дондуков“ 2.

Вицепрезидентът изтъкна необходимостта от създаване на образователни и бизнес възможности за развитието на населения с българи молдовски регион и от съвместни инвестиционни проекти с България. „Затова трябва да се засили интересът към университета, да се повиши качеството и да се създадат специалности, необходими за региона“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът изрази надежда в най-скоро време да бъдат финализирани преговорите по преобразуването на Тараклийския университет във филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“. От началото на учебната година в Тараклийския държавен университет се обучават студенти по специалност „Бизнес мениджмънт“ на русенското висше училище. Посланик Чебук запозна вицепрезидента с плановете на молдовската държава за всеобхватна реформа на висшето образование, която ще започне следващата година.

На срещата бяха обсъдени и възможностите за обучение в български висши училища, които предоставя българската държава за студентите от български произход, и промените, които бяха приети по инициатива на вицепрезидента, за облекчаване на този процес.

По-рано вицепрезидентът Йотова изпрати поздравителен адрес до Мая Санду по случай избирането ѝ за президент на Република Молдова. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , изрази увереност, че и занапред ще продължи доброто сътрудничество между двете държави и благодари за грижата за правата на българското етническо малцинство, което е едно от най-старите в страната – на повече от 200 години.

Последвайте канала на

Novini.bg
380 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
НЕ ПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.07 | 17:17

3
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

2020.12.07 | 17:02

2
Тая, Илианка, много наедря, голям толуп стана. А беше парче като млада. Плюска много, Партията кормилница не жали млелцето, яко и пуска да смуче. Но горката, вече за нищо не става. Със сигурно й кисне, защото беше доста палава като млада. Да е жива и здрава.
Идиотова и отрочетата на БСП

2020.12.07 | 16:51

1
Тая де.бела крадла от БСП с 1.5 см високото чело, другарката Идиотова се опитва явно да компенсира спосраната политика на бсП И РУСОФИЛИсТИЦИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО спрямо Македония! Разликата обаче е огромна! В Тараклия живеят около 10 000 БЪлгари, в Македония 2 000 000! Пфу болшевишки, бесепарски боклуци! Непрекъснато въвличат държавата в някакви етнически конфликти!

Добави коментар

Водещи новини